Élettársa kislányát molesztálta szexuálisan

A Fellebbviteli Főügyészség indítványozta a szexuális erőszak bűntette miatt elítélt elkövető letartóztatásának további fenntartását.

A Szegedi Törvényszék folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt nem jogerősen, 8 év fegyházban végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte azt az ásotthalmi elkövetőt, akit az ügyészség a férfi élettársának tizenkét éves lánya sérelmére, több alkalommal megvalósított szexuális molesztálással vádolt.

Az ügyben jelenleg másodfokú eljárás van folyamatban.

Arra tekintettel, hogy a vádlott kényszerintézkedés hatálya alatt áll, melynek indokoltságának felülvizsgálata a törvény értelmében szükségessé vált, a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség a döntésre hatáskörrel és illetékességgel rendelkező Szegedi Ítélőtábla felé indítványozta a vádlott letartóztatásának további fenntartását.

Az ügyészség álláspontja szerint az elsőfokú bíróság által kiszabott szabadságvesztés tartamára figyelemmel a vádlott esetében a szökés és az elrejtőzés veszélye továbbra is fennáll és a kényszerintézkedéssel elérni kívánt célok kizárólag a letartóztatással érhetők el.

ugyeszseg.hu


Hasonló cikkek