Elhalasztják az 52-es számú főút felújítását

Az orosz-ukrán háború miatti energiaárak megnövekedésével indokolják a megyénk északi térségének a közlekedését alapvetően befolyásoló  52-es főút, felújításának leállítását.- írja a Baon.hu.

Az uniós támogatások ütemezésének hiánya miatt ideiglenesen felfüggesztették a munkálatokat. A kormány úgy döntött, hogy a június 15-ig elindult beruházásokat befejezik, az ezt követő, még el nem kezdett projekteket halasztják, ennek okán a fent említett út Kecskeméttől induló szakaszának közel egyharmada kész, viszont a többi egyenlőre marad a sajnos megszokott állapotban.

Megyénkben még egy ehhez hasonló nagyobb beruházás tolódik el beláthatatlan időre, ez pedig a  Vadkerti-tónál, a kempigben tervezett 120 milliós könnyűszerkezetes épület megépítése.

A kormány tavaly decemberben már döntött beruházások befagyasztásáról 350 milliárd forint értékben, amely a 2021-es költségvetést érintette, majd két héttel később a 2022-es büdzsét érintően is határozott 755 milliárd forintos megtakarításról, akkori közlés szerint az állami beruházások átütemezésével.

Forrás: Baon.hu

Prokop S. Krisztina

Amennyiben tetszik a tartalmak sokszínűsége, kérjük szánjon még ránk pár percet támogassa a PannonHírnök szerkesztőinek munkáját és kövessen minket a Facebookon!


Hasonló cikkek