Elutasította Zsuzsová és Szabó panaszát a legfelsőbb bíróság

Elutasította Alena Zsuzsová és Szabó Tamás panaszát az SZK Legfelsőbb Bírósága. A Ján Kuciak újságíró és menyasszonya, Martina Kušnírová meggyilkolása ügyében vádolt két személy az előzetes letartóztatásuk meghosszabbítása miatt tett panaszt.

A legfelsőbb bíróság szenátusa teljes mértékben egyetért a bazini (Pezinok) Specializált Büntetőbíróság döntésével, miszerint továbbra is indokolt, hogy az ügy vádlottjai előzetes letartóztatásban maradjanak. Važanová elmondta, a bíróság azt is figyelembe vette a döntés meghozatalakor, hogy az ügyben vádat emeltek, ez pedig amellett szól, hogy a bűncselekmény megtörtént, és a gyanúsítottak követték el – tájékoztatta a TASR hírügynökséget Alexandra Važanová, az SZK Legfelsőbb Bíróságának szóvivője.

Miroslav Marček nem tett panaszt az előzetes letartóztatása meghosszabbításáról szóló döntés ellen. Beismerte, hogy ő gyilkolta meg Ján Kuciakot és Martina Kušnírovát, és együttműködik a rendőrséggel.

A vád szerint Marian Kočner 2017 végén, vagy 2018 elején rendelte meg Ján kuciak meggyilkolását Alena Zsuzsovánál. Bosszúból ölette meg, amiért az újságíró megírta, hogy gazdasági bűncselekményeket követett el.

Forrás: tasr, bumm.sk


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek