Kočner és Zsuzsová is tagad

Marian Kočner a Kuciak-gyilkosság egyik vádlottja megtagadta a vallomástételt a Specializált Büntetőbíróság szenátusa előtt. Csupán az egyes bizonyítékokkal kapcsolatban akar majd állást foglalni, amelyeket a főtárgyaláson készülnek előterjeszteni.

Daniel Lipšic, a Kuciak-család jogi képviselője tiszteletben tartja a vádlott jogát ahhoz, hogy megtagadja a vallomástételt, hozzátette ugyanakkor, hogy a későbbiekben tett vallomás veszíthet a hitelességéből.

Kočner volt az utolsó a 4 vádlott közül, akit hétfőn hallgatott volna ki a bíróság. Annak ellenére, hogy korábban kilátásba helyezte a vallomástételt, később meggondolta magát, és úgy döntött, hogy csak az egyes bizonyítékokkal összefüggésben fog állást foglalni.

A bizonyítékok között lesznek tanúvallomások, tárgyi és ún. digitális bizonyítékok is. Ez utóbbiak közé tartoznak például a Threema-üzenetek átiratai.

A vádpontok közül Marian Kočner egyedül az illegális fegyvertartás- és kereskedelem vádjával kapcsolatban foglalt állást. Ezt a tettét beismerte. Elmondása szerint egy olyan lőszer volt a birtokában, amelyet még a sorkatonai szolgálatáról vitt haza.

Alena Zsuzsová azt állítja, hogy Marian Kočner nem rendelt meg nála semmilyen gyilkosságot.

A kérdésekre nem volt hajlandó válaszolni, ugyanúgy, ahogy korábban Tomáš Sz. sem. Annyit mondott, hogy csak Andruskó Zoltán kihallgatása után fog teljes vallomást tenni, és csak ezután fog válaszolni a kérdésekre is. Zsuzsová azt állította, hogy a vádlottak közül egyedül Kočnert ismeri. Tagadta, hogy köze lenne Ján Kuciak újságíró meggyilkolásához. Hozzátette: a médiából hallotta ezt a nevet először, amikor Kočner megfenyegette Kuciakot.

Tomáš Sz. verziója szöges ellentétben áll az unokatestvére, Miroslav M. vallomásával, aki beismerte a gyilkosságot. Hétfőn a bíróság előtt részletesen elmondta, hogyan ölték meg Kuciakot, Kušnírovát és Molnárt.

Forrás: ma7.skma7.sk

Fotó: TASR/AP


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek