Jean-Michel Jarre koncertje a Zene ünnepén (Videóval!)

Június 21-e a nyári napforduló és – majd 40 éve – a Zene ünnepe (Fête de la Musique) napja. Jean-Michel Jarre a párizsi Elysée Palota udvarán adott ingyenes livestream koncertjét a TikTokon és a Youtube-on keresztül élőben követhették a rajongók

A Zene ünnepe néven ismert, mára már nemzetközivé vált rendezvénysorozat ötlete Joel Cohentől származik, a kezdeményezés Franciaországból indult el. 1982-ben tartották az első ilyen eseményt, azóta pedig egyre több ország csatlakozott szerte a világon, Magyarország 1997-ben. Ezen a napon mindenfelé szól a zene: utcákon, tereken, parkokban és egyéb szabadtéri helyszíneken.

Koncert közben az Elysée Palota udvarán felállított színpadon (Fotó: Vona Ildikó/ PannonHírnök)

Az idei ünneplés más volt az eddig megszokottnál. A pandémia hatására például Franciaországban – egészségbiztonsági okokból – csupán minikoncertek tartását engedélyezték.

Jean-Michel Jarre koncertje 22 órakor kezdődött. Most sem okozott csalódást rajongóinak az Oxygène és az Équinoxe szerzője. Fergeteges bulit rendezett, amit tökéletes kép- és hangminőségben lehetett élőben követni. A Youtube-on záporoztak a kommentek. Érkeztek hozzászólások Argentínából, a Dominikai Köztársaságból, Chiléből, Brazíliából, Peruból, Mexikóból, az európai országokból kommentelő rajongók között pedig – természetesen – ott voltak a magyarok is.

Jean-Michel Jarre a Zene ünnepe alkalmából tartott koncertje visszanézhető itt:

(Kiemelt kép forrása: Jean-Michel Jarre Facebook oldala)

Könnyűzenei visszhangok | PannonHírnök


Vona Ildikó

Híradások, beszámolók művészeti, színházi, zenei eseményekről, valamint interjúk készítése ismert művészekkel.

Hasonló cikkek