Karácsonyi ajándék a Zenthe Ferenc Színháztól: online bemutatón az Ágacska

December 26-án online adás keretében mutatja be a salgótarjáni Zenthe Farenc Színház társulata Csukás István Ágacska című meséjét. A darabot Kökényessy Ági rendezi.

Az Ágacska című zenés mesejáték minden korosztálynak szórakoztató kikapcsolódás lehet. Kökényessy Ági korábban így nyilatkozott a darabról: – Ebből a meséből rengeteget tanulhatnak a színészek. Szeretem ezt a történetet, minden rezdülését ismerem, s emiatt pontosan tudom azt is, mit szeretnék viszontlátni a színpadon – mondta el a színész-rendező, aki korábban maga is játszotta a darabból előbb a pösze egér, majd a folyton nevető béka, illetve a kancsal kacsa szerepét is. Az Ágacska egy nagyon jól megírt darab, ha Csukás István még köztünk lehetne, akkor is ezt a darabot választanám. Kiváló dalocskák is színesítik, amiket gyönyörűen hangszerelt Darvas Ferenc, s úgy látom, hogy az öt színész, Simon Kata, Hege Veronika, Bocskai Virág, Móczár Bence és Kecskés Alexisz is kedvelik a munkát.”

Csukás István Ágacska című előadásának online premierje 2020. december 26-án, szombaton 10.00 órától lesz, a megtekintéshez szükséges linket a színház honlapján és Facebook-oldalán is megtalálják az érdeklődők. A zenés mesejáték ingyenesen tekinthető meg.

A salgótarjáni színház közleményében kiemeli: egy gyermekdarab talán még nagyobb odafigyelést és pontosságot igényel, mert a fiatal közönséget nem lehet becsapni, csak minőségi munkával lehet lekötni. Márpedig érdemes idejekorán megszerettetni a színházat velük, hiszen a jövő közönségének építésén dolgoznak.


Lakatos Kati

Hírek szóban és írásban Nógyrád megyéből a PannonHírnök HazaiTükör rovatában. Küldetésem Gárdonyi után szabadon, Lámpás. A felnövő nemzedékek oktatása.

Hasonló cikkek