Nyolc színházi előadás és Ismerős Arcok koncert is elmarad Salgótarjánban

A koronavírus-járvány terjedésének lassítása érdekében bevezetett legújabb szigorítások miatt Salgótarjánban bezárt a város művelődési központja, a tervezett programokat lemondták vagy új időpontra halasztották. Elmarad Bagdy Emőke előadása, Csányi Sándor önálló estje, nem lesz Dumaszínház Kiss Ádámmal és elmarad az Ismerős Arcok koncert is. Hasonló a helyzet a Zenthe Ferenc Színház előadásaival is.

A teátrum vezetése arról tájékoztatta portálunkat, hogy Salgótarjánban 2020. december 10-éig már biztosan elmarad a november 16-ra tervezett Sóska, sültkrumpli című színházi előadás; a november 17-re kiírt Lux úr szabadalma, avagy a nyolcadik mennyország; a november 21-re tervezett Augusztus Oklahomában; két nappal később pedig a Tüskevárt sem láthatja a közönség. A Tesla-t november 10-én mutatták volna be, annak új időpontja 2021. április 20. 19.00. Leállt a kedvenc színászeink sorozat is, várni kell arra, hogy a nagyérdemű idáig nem hallott információkat tudhasson meg a következő vendégről, Házi Anitáról. A két bérletsorozatban is megtalálható, december 14-15-i bemutatóval tervezett A nagymama című előadást is levették a műsorról.

Mint megtudtuk, a salgótarjáni színház az előadásokat későbbi időpontokban igyekszik megtartani. A megváltott bérletek és szólójegyek az új időpontra érvényesek lesznek. Azonban ha a teátrum az elmaradó előadást nem tudja új időpontban megtartani, úgy a bérletes a sorozatokban él a műsorváltoztatási lehetőségével, szóló előadások esetében pedig visszaváltja a megváltott jegyeket.

A Zenthe Ferenc Színház a jegyeladások további növelése érdekében a közelmúltban új jegyértékesítési standot nyitott a megyeszékhely legnagyobb áruházának üzletsorán. A kialakult helyzet miatt a jegyértékesítés itt, a Zenthe Pontban szünetel december 10-ig. A színháznak is a most bezárt József Attila Művelődési Központ ad helyet, így személyesen nem lehet érdeklődni a teátrummal kapcsolatos információkról. A Városi Jegyirodát nem lehet felkeresni, az csak telefonon érhető el a nyitvatartási idejében a +36 32 740-740-as telefonszámon.

 

Kiemelt kép: Zenthe Ferenc Színház – Advent a Hargitán; forrás: facebook.com/ZentheSzinhaz


Lakatos Kati

Hírek szóban és írásban Nógyrád megyéből a PannonHírnök HazaiTükör rovatában. Küldetésem Gárdonyi után szabadon, Lámpás. A felnövő nemzedékek oktatása.

Hasonló cikkek