Két bíró ellen kezdeményeznek fegyelmi vizsgálatot Szlovákiában

Fegyelmi eljárás indítását kezdeményezi két bíró ellen a Bírói Tanács különbizottsága Marian K. Threema-komunikációja ügyében – tájékoztatott Dušan Čimo, a bizottság elnöke.

„További nevek is felmerültek még.” – közölte Čimo. Az elnök úgy tájékoztatott, hogy több bírót is meghallgattak, és felhatalmazást fog kérni, hogy a bizottság új elnökével, Elena Berthotyovával folytathassa a munkát. Čimo elnöki mandátuma ugyanis lejár.

Čimo úgy fogalmazott, a bizottság áttanulmányozta Marian K. Threema-üzeneteinek leiratát, és véleménye szerint itt már nem feltételezésekről van szó.

Az anyagot a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökségtől (NAKA) kérte ki a bizottság. Több olyan bírót is kihallgatott a Bírói Tanács különbizottsága, akik kommunikáltak Marian K.-val a Threema alkalmazáson keresztül, vagy felmerült a nevük ezekben az üzenetváltásokban. Néhányuk telefonját hivatali jogkörrel való visszaélés és korrupció gyanúja miatt augusztus végén lefoglalta a NAKA.

Forrás: felvidek.ma

Fotó: Pixabay


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek