Kevés a pénz az egészségház felújítására

Nem lesz elég a 142 millió forintos támogatás a szegvári egészségház felújítására, emiatt plusz forrásért lobbiznak. Gémes László és Farkas Sándor is el szeretné érni, hogy mihamarabb rendelkezésre álljon az összeg

A település egészségházának modernizálása már jó ideje esedékes, mert kívül – belül elavult az épület. Olyan intézményt szeretnének létrehozni, amely minden szegvári érdekét szolgálja, és nem szenved hiányt eszközökben, valamint modern körülmények tekintetében.

A jelenlegi 142 millió forintot, mely egyébként február óta rendelkezésre áll, Területi Operatív Program (TOP) pályázat keretében nyerték. Tehát a felújítás állami támogatásból jöhetne létre. Csakhogy a kivitelezés még nem kezdődött el, ugyanis közbeszólt az építőipar helyzete. A rohamosan dráguló építőanyag árak miatt számítani kell arra, hogy a pályázati forrás nem elegendő a tervek megvalósításához. Még kb. harmincöt millió forint kellene, amit az önkormányzat nem tud önerőből állni.

A megyei és a szegvári önkormányzat egyébként konzorciumban igényelte a TOP-os forrást, tavaly szeptemberben nyújtották be a pályázatot. Összesen 142 millió 737 ezer forint támogatást kapott a település. Az egészségházat még az 1970-es években építették, bőven kell rá költeni. Az épületgépészeti korszerűsítés mellett megújul a homlokzat és a szolgálati lakások is. Magastetőt alakítanak ki, így lesz hely egy harmadik orvosi rendelő kialakítására is -írja a delmagyar.hu

2020 végén még úgy tudtuk, hogy idén tavasszal megkezdődnek a felújítások. De információink szerint ez még nem történt meg. Habár minden hozzáértő fél azon van, hogy hamarosan elindulhassanak a munkálatok.

Farkas Cs. Tekla


Hasonló cikkek