Kihallgatták a Penta első emberét a Kuciak-gyilkosság ügyében

A Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) ma kihallgatta a Penta vezérét, Jaroslav Haščákot. Haščákot a NAKA nyitrai épületében a Kuciak-gyilkossággal kapcsolatban tanúként hallgatták ki.

A Penta vezére korábban elismerte, ő maga is kommunikált a Kuciak-gyilkosság megrendelésével gyanúsított Marian Kočnerrel. A Denník N szerint Kočner vulgáris szóhasználattal arra utalt Haščáknak, hogy egy férfi likvidálásán dolgozik. A Penta társtulajdonosa erre azt válaszolta, majd megbeszélik személyesen. Jaroslav Haščák azonban azt állítja, hogy az a bizonyos üzenet a Gorilla-nyomozócsoport akkori vezetőjére, Lukáš Kyselicára vonatkozott.

Haščák, állítása szerint, vallott mindarról, aminek a tanúja volt. “Mivel Kočnerrel ismertük egymást, és mivel a portfóliónkhoz tartozó médiatermékek gyakran bírálták őt és a vállalkozásait, Marian Kočner viszonylag gyakran, negyedévente egyszer kommunikált velem ebben a témában.” – mondta közvetlenül a kihallgatás után Haščák. Hozzátette: Kočner például a Plus 7 dní és a Trend hetilapokra panaszkodott. A vállalkozónak azt javasolta, hogy a kéréseivel forduljon a kiadóhoz, a főszerkesztőkhöz vagy az illetékes szerkesztőkhöz.

Haščák állítása szerint a kihallgatáson nem szenteltek túlzott figyelmet annak az SMS-nek, melyben a Kuciak-gyilkosság megrendelésével gyanúsított Marian Kočner azt írta neki, hogy egy „f…kalap” kiiktatásán dolgozik. “Az elmúlt két évben nyolcszor találkoztunk, nem tudom, hogy ez sok, vagy kevés. Az esküvőmre nem hívtam meg őt, de a 30. születésnapomra rendezett ünnepségre igen, ő is meghívott engem az ötvenesére. Mióta börtönben van, nem próbálta felvenni velem a kapcsolatot.” – jegyezte meg Haščák.

Forrás: ma7.sk


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek