Kováčik ismét tagadta, hogy kapcsolatban áll Kočnerrel vagy Bödörrel

Dušan Kováčik speciális ügyész ismételten tagadta, hogy bármiféle kapcsolatban állna Norbert Bödör nyitrai vállalkozóval vagy Marian Kočnerrel, akit a Kuciak-gyilkosság megrendelésével gyanúsítanak.

Ezt hétfőn jelentette ki az alkotmányjogi bizottság ülésén, miután bemutatta a Speciális Ügyészi Hivatal (ÚŠP) 2018-as tevékenységéről szóló jelentést. Kováčik cáfolta azt is, hogy ezek a személyek megpróbálták volna felvenni vele a kapcsolatot. „Senkinek nem adtam át semmilyen információt, és senkinek nem nyújtottam semmiféle szolgáltatást.” – ismételte el újságírók előtt Kováčik. Az ügyész állítása szerint Norbert Bödört egy sportrendezvényen látta, Miroslav Bödört pedig egy színházi előadáson, Nyitrán. Mindkét eset évekkel ezelőtt történt.

Arra a kérdésre, hogy Kováčik még a megbízatási ideje lejárta előtt távozik-e a hivatalából, azt válaszolta, hogy erről idejében tájékoztatni fogja a nyilvánosságot. Egyelőre nem tervez lemondani.

A Denník N napilap szeptemberben tette közzé a Marian Kočner és Bödör közötti állítólagos kommunikáció átiratát, amely szerint utóbbi állandó kapcsolata az ügyészségen Kováčik volt, akivel rendszeresen találkoztak.

A speciális ügyészség jóváhagyott éves jelentése szerint a bűnüldöző szerveket és a Speciális Ügyészi Hivatalt rendkívül negatívan érintette, hogy a Kuciak-gyilkosság kivizsgálásának kiemelt figyelmet szentelő médiatermékek a kárvallottak jogi képviselőin keresztül bizonyítékokhoz fértek hozzá, és az ügyiratokból szerzett információkat nyilvánosságra hozták.

Forrás: bumm.sk, tasr


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek