Koronavírus-fertőzött kismamák Érsekújváron

Négy koronavírus-fertőzött leendő édesanyát kezeltek sikeresen az Érsekújvári Oktató Kórházban és Rendelőintézetben, a tapasztalatokról Ján Baček, a szlovákiai egészségügyi központ szóvivője tájékoztatott.

A 31 éves Lucia idén január 17-én, terhessége 34. hetében kereste fel az érsekújvári kórházat, a kismama hőemelkedésre, köhögésre, általános gyengeségre panaszkodott. A nőgyógyászati-szülészeti klinika vörös zónájában kezelték, mivel pozitív lett az antigéntesztje. Luciának január 21-én és 22-én erős fulladási rohamai voltak, oxigén ellátásra szorult, állapotát az orvosoknak sikerült stabilizálni. A köhögési rohamok következtében hasfájdalomra panaszkodott.

Dikácz Réka a nőgyógyászati-szülészeti klinika orvosának tájékoztatása szerint más felmerülő komplikációk miatt úgy döntöttek, császármetszést hajtanak végre a betegen, aki 5 napig művi altatásban volt az aneszteziológiai osztályon. Állapota súlyos volt, mivel a császármetszést követően a tüdeje mintegy 20 százaléka működött, emiatt lélegeztetőgépre szorult.

Štefan Krbila, a klinika főorvosa elmondta, korábban egy sertésinfluenzával fertőzött kismama esetében már bevált orvosságot alkalmaztak a szervezet jobb oxigénellátása érdekében. Lucia állapota javulni kezdett, sikerült meggyógyulnia és ma már otthon van a csecsemőjével együtt, hasonlóan, mint az a három édesanya, akiket koronavírus-fertőzéssel a vörös zónában kezeltek hasonló módszerrel.

Külhon | Pannon Hírnök

Kövessen minket: Facebook

Forrás: ujszo.com


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek