Eltűnt 100 lélegeztetőgép a szlovák orvosi szakszervezet elnöke szerint

A lélegeztetőgépek mennyisége nem ül. A figyelmet Peter Visolajský hívta fel arra, hogy nem stimmelnek a számok. A nyitra orvos kifakadt a teljes fejetlenség miatt, ami az egészségügyben keletkezett. 

Peter Visolajský egy éjszakai posztban fakadt ki, melynek kiváltó oka az volt, hogy pár napja a minisztérium bejelentette, hogy elfogytak a lélegeztetőgépek. A nyitrai orvos viszont arra hívta fel a figyelmet, hogy nem ülnek a számok. „A legutóbbi hullámban Szlovákiában 394 mesterséges tüdőlélegeztetésen átesett COVID-beteg kezelését sikerült megoldani, ma a minisztérium szerint már 258 beteg esetében komoly kapacitásprobléma lépett fel.“

Visolajský szerint csak két lehetőség van: a kórházaikól valaki ellopott több mint száz drága lélegeztetőgépet, vagy túl sok tapasztalt orvos és nővér hagyta el a pályát. „Ha igaz, hogy itt ekkora mértékű eszközlopás történt, akkor ez súlyos bűncselekmény, hiszen veszélyezteti a lakosság egészségét és életét. Ha azonban tavasz óta több 100 orvos hagyta el kórházainkat, és az egészségügyi miniszter egész évben SEMMIT sem tett ellene, akkor csak vállat vonunk?“

A poszt következő részében katonai hasonlattal él és bírálja a kormányt, aki nem becsülte meg az orvosokat, nem készült fel az újabb csapásokra.

Forrás: tasr, bumm.sk

Kövessen minket: Facebook


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek