Lemondott a Smer két kassai szervezetének teljes vezetése

A Smer-SD párt két kassai (Košice) járási szervezetének összes vezető tisztviselője lemondott, és a párttagságukat is felfüggesztették.

A Kassa III és Kassa IV járásban összesen 16 vezető párttag mondott le. Köztük van Jozef Andrejčák is, Kassa egyik városrészének polgármestere. Smolková szerint további párttagok fognak csatlakozni, reagálva a Smer-SD-vel kapcsolatos ügyekre. A két említett járási szervezetnek összesen mintegy 210 tagja van. Bízunk benne, hogy a Smer-SD párt még most, a választások előtt tesz valamilyen lépést a megtisztulás felé, hogy megszabaduljon azoktól az emberektől, akik ártanak a jó hírnevének. Ha ez megtörténik, továbbra is szociáldemokraták maradunk, készek leszünk megújítani a párttagságunkat, küzdeni a szociáldemokrácia alapelveiért és támogatni a Peter Pellegrini vagy más által vezetett Smer-SD pártot a küszöbön álló választásokon.” – mondta Smolková a Smer-SD volt európai parlamenti képviselője és a Kassa III járási szervezet távozó elnöke.

A Smer-SD elégedetlen kassai tagjai Smolkovával az élen májusban levélben szólították fel Robert Fico pártvezetőt és Robert Kaliňák alelnököt, hogy mondjanak le a pártban betöltött funkciójukról. Egyben felkérték Peter Pellegrini alelnököt, hogy pályázza meg a pártelnöki posztot. „Robert Kaliňák úr bejelentette, hogy már nem fogja jelöltetni magát semmilyen tisztségre, amit üdvözöltünk, de ugyanezt vártuk volna el Robert Ficótól is. Ez nem történt meg, így felfüggesztettük a tagságunkat.” – fejtette ki Smolková. Hozzátette: ehhez a lépéshez az is hozzájárult, hogy Fico szeptemberben megköszönte a távozó igazságügyi államtitkárnak, Monika Jankovskának (Smer-SD) az elvégzett munkát. Utóbbit Marian K. vádlottal hozták összefüggésbe. Az elégedetlen párttagoknak az sem tetszik, ahogy a pártelnök nyilatkozott Milan Mazurekről, az ĽSNS volt képviselőjéről, akit nemzetiségi, faji vagy meggyőződésbeli hovatartozás miatti gyalázkodás ügyében ítéltek el. Fico szerint a volt képviselő csak azt mondta ki, amit csaknem az egész nemzet gondol.

Forrás: bumm.sk, tasr

Nyitókép: TASR


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek