Lučanský nem kísérelt meg öngyilkosságot a börtönben

Az igazságügyi miniszter, Mária Kolíková cáfolta azt a korábban megjelent sajtóhírt, hogy Milan Lučanský exrendőrfőkapitány öngyilkossági kísérletet hajtott volna végre cellájában.

Kolíková szerint egy egyszerű balesetről van szó, Lučanský edzés közben elesett, így sérült meg. Korábban arról is lehetett olvasni, edzés közben egy ér pattant el az ex-rendőr szemében. A tácavezető azt mondja, meglepték őt a sajtóban megjelent hírek, hiszen azokra semmi bizonyíték nincs. Kolíková elmondta, Lučanskýt egy szemsérülés miatt kellett kórházba szállítani, amelyet “nem másik személy” okozott.

Lučanský ügyvédje szerint is baleset történt, nem volt öngyilkossági kísérlet. Matúš Beresecký, az egykori rendőrfőkapitány jogi képviselője úgy nyilatkozott, sem öngyilkossági kísérlet, sem támadás nem történt.

A tárcavezető kizárta, hogy valaki megtámadta volna Lučanskýt, törései sem voltak, holott korábban ez jelent meg a sajtóban, nem vérzett be az agya és öngyilkosságot sem kísérelt meg.

Lučanský kórházi kezelését ráadásul egy rendszeres ellenőrzés során rendelték el.

Az ex-rendőrt először az eperjesi kórházba szállították, majd egy orvosi konzílium összehívása után úgy döntöttek, átviszik őt a rózsahegyi kórházba. Itt megműtötték, állapotát stabilizálták.

Forrás: ma7.sk

Fotó: Facebook / Polícia SR


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek