-KiemeltEgészségÉletmód

4 természetes élénkítő módszer a fáradság ellen

Naponta 8 órát alszom, rendszeresen mozgok, mégis fáradtnak érzem magam. Milyen módszerekkel tudom fittebbé tenni a szervezetem, tesszük fel magunknak a kérdést.

  1. Legyünk tekintettel szervezetünk igényeire! Ha fáradtnak érezzük magunkat még egy néhány perces pihenés, relaxálás is segítség lehet.
  1. Ügyeljünk a helyes testtartásra! Ha összegörnyedünk, akkor a test súlypontja nem a megfelelő helyre kerül. Ezáltal hamarabb kifáradunk.
  1. Figyeljünk szervezetünk biológiai órájára! Egyesek délelőtt nyújtják a legjobb teljesítményt, mások pedig inkább este. Ha felkelés után 3-4 csésze kávéra van szüksége ahhoz, hogy teljesen magához térjen, akkor valószínűleg nem a reggeli típusba tartozik. Amikor a legfrissebben vagyunk, akkor ajánlott elvégezni a legfontosabb feladatainkat.
  1. Együnk többször, de kevesebbet! Napi 5-6 kisebb étkezéssel sokkal egyenletesebb szinten tartható a vércukorszint. Ha egy adott napon fontos, hogy energikusabbak legyünk, akkor kerüljük a zsírokban gazdag ételeket, mert ezek megemésztéséhez több idő és energia kell.

Ha egy adott napon fontos, hogy energikusabbak legyünk, akkor kerüljük a zsírokban gazdag ételeket, mert ezek megemésztéséhez több idő és energia kell.

Megosztás:
weboldal készítésONMEDIAWEB