Frissítő limonádé ötletek | Pannonmagazin
ÉletmódGasztro

Frissítő limonádé ötletek

A nagy nyári melegben mi sem jobb érzés, mint felfrissíteni magunkat egy hidegen tálalt, ínycsiklandó limonádéval – lehetőség szerint vízközelben. Bár a hagyományos citrommal készített változat is nagyon jól tud esni, azért vannak más alternatívák is, amiket érdemes kipróbálni.  

Levendulateás citromos limonádé 

Ha unod már a sima citromos üccsit, akkor bolondítsd meg egy kis levendulával. Vízbe lógass bele egy vagy mennyiségtől függően akár két-három levendula teát, rakj bele citromot, mentát, ízlés szerint cukrot (vagy édesítőt) és persze a jégkockáról se feledkezz meg az igazán hűsítő élmény érdekében. 

Dinnyés limonádé 

A dinnyét belezd ki egy késsel, majd egy kis friss citromlével turmixolt össze. Az egyveleget tedd a hűtőbe, majd, ha kellőképpen hideg a hőmérséklete, akkor tölts meg vele egy kancsót 2/3 részig, a maradék 1/3-ot pedig pótold ki vízzel. Ha szükségét érzed, akkor ízesítsd cukorral vagy édesítőszerrel.  

Epres limonádé 

Egy kicsit macerásabb frissítő, de mégéri megcsinálni! Kb. 20-25 dkg epret főzz össze 20 dkg cukorral, majd passzírozd át alaposan és hagyd kihűlni. Ezt követően csavarj bele ízlés szerint citromot és egy kis lime is mehet bele, végül pedig öntsd fel vízzel. 

Megosztás:
weboldal készítésONMEDIAWEB