Mit nézel? Kész tortúra: Fuss | Pannonmagazin
Film-TV

Mit nézel? Kész tortúra: Fuss

Filmekkel és sorozatokkal foglalkozó heti ajánlónk a streaming szolgáltatók kínálatából válogat.

A Fuss (Run) egy amerikai horror-, thriller, melynek 2020 novemberében volt a premierje a Hulu-n, majd 2021 április 2-án került föl a Netflix kínálatába. A filmet Aneesh Chaganty (Keresés) rendezte, míg a főbb szerepekben olyan színészeket láthatunk, mint Kiera Allen vagy Sarah Paulson (Ratched). A Fuss egy túlféltő anya és annak okos, ámde betegségekkel küzdő lánya történetét meséli el.

Történetének főszereplője a betegség miatt tolószékbe kényszerült Chloe Sherman, akit édesanyja nevel otthon, ám hamarosan elköltözik majd az egyetemre, hogy megkezdje felnőtt élete első szakaszát. Ám ahogy telik az idő, és Chloe a felvételi eredményekre vár, furcsa dolgok tűnnek föl neki, például, hogy az anyja nem engedi, hogy kinyissa a leveleket. Ha ez nem lenne elég, a gyógyszerekkel sincs minden rendben, amit naponta kénytelen szedni, hiszen nem is az ő nevére szólnak. Lehet, hogy Chloe anyja nem is akarja, hogy a lány elhagyja a házat?

Azt nem lehet mondani, hogy a Fuss történetében nincs potenciál, hiszen a hasonló szituációkra épülő, egy helyen játszódó kamaradrámák nagyon is jól képesek működni. Stephen King Tortúrájában Paul Sheldon az összetört lába miatt kénytelen elviselni Annie Wilkes egészen figyelmes vendégszeretetét, míg az ugyancsak Hulu-s A tett (igaz, az nem kamaradráma) sajnos megtörtént eseményeket dolgoz föl; kettejükben pedig az a közös, hogy mindegyik sokkal jobban használja ki a történetben lévő lehetőségeket, mint a Fuss. A Fuss egyszerűen képtelen hangulatot teremteni, és a karaktereivel sem kezd valami sokat. Az anya nem elég toxikus, nem őrülten féltő és betegesen gondoskodó, mint A tett-ben, annak egy sokkal gyengébb változatát kapjuk. A főszereplőt meg rátermettnek próbálja mutatni, aki vízzel a szájában kúszik át a háztetőn, hogy betörjön egy ablakot, de közben ott a kalapács is a szerszámai között.

A Fuss sajnos csak egy középszerű film lett, rengeteg kihagyott lehetőséggel, amit még a Stephen King utalás (Derry) sem ment meg.

Fuss. Amerikai horror-, thriller, 89 perc, 2020.

Megosztás:
weboldal készítésONMEDIAWEB