Színes

A koronavírus pozitív hozadéka

Avatar

A koronavírus kétségkívül egy óriási csapás, ami mindannyiunkra negatív hatást gyakorol, ugyanakkor nem mehetünk el a tény mellett, hogy az első hullámnak néhány pozitív hozadéka is volt. 

Az utak elnéptelenedése sokat javított a levegő minőségén. Az Európai Űrügynökség (ESA) felvételein tisztán látható, hogy Észak-Olaszországban csökkent a légszennyezettség. Nem csak Velencében, hanem Milánóban, Torinóban, Bolognában és Rómában is csökkent a nitrogén-dioxid aránya. Velence esetében óriási jelentősége van a vizek tisztulásának is, hiszen a tengerszint emelkedése mellett a csatornák szennyezettsége is hatalmas veszélyt jelent rá.  

A hivatalos felvételek azt is világosan megmutatják, hogy kitisztult az égbolt világ legszennyezettebb városai felett, ami szinte hihetetlen. Ezek nagy többségében Indiában találhatók. A felmérések szerint Mumbaiban, CsennaibanKoltakéban és Bengaluruban is 71%-ot esett a nitrogén-dioxid szint. „10 éve nem láttam ilyen tiszta égboltot Delhiben.” – nyilatkozta egy környezeti aktivista.  

 

Megosztás:
weboldal készítésONMEDIAWEB