Film-TV

A Pengesapkások parancsára képbe hozunk, mi történt velük eddig!

A Peaky Blinders, azaz a Pengesapkások egy igazán különleges sorozat, amelynek utolsó évada most van a készítők keze alatt. Ha még nem igazán érted, miért is zseniális ez a sorozat, vagy ha már rég befejezted, és szükséged lenne egy kis emlékezetfrissítésre, mindenképp tarts velünk!

Képbe hozunk mindennel kapcsolatban, ami ezt a különleges sorozatot illeti, sőt, arról is szó lesz, mire lehet számítani az utolsó évadban!

A Pengesapkások története dióhéjban

A Pengesapkások egy különleges történet, amely már nagyon sokak érdeklődését felkeltette. Ez egyáltalán nem véletlen, hiszen a megtörtént eseményekre alapuló sorozat minden epizódja fordulatokkal teli, szinte sosem lehet tudni, mi lesz a szereplők következő lépése.

A történet főszereplői a Shelby-család tagjai, akiknek életébe 1919-ben az I. vh. vége után csöppenünk bele. A Pengesapkások név nem véletlen. Onnan kapták, hogy a csapat fején ikonikus sapkák pihennek, amelyeknek silterébe borotvapengéket varrtak.

Mi történt eddig és mi várható?

A bűnözéssel foglalkozó Shelby család története lassan a végéhez közeledik. Vagyonukat lóversenyeken szerzik, és ugyan a legidősebb testvér Arthur, mégis Tommy (a második legidősebb) vezeti a trükkös akciókat.

Egyik ilyen akciójának eredménye az is, hogy a hadsereg fegyvereinek egy része is náluk köt ki, amivel nem kevés ellenséget szereznek maguknak.
A történet során a sapkásokat és vezetőjüket maga Churchill is megmenti, mert hiába bűnözők, igazán okosak.

Nem csak a birminghamieket veszi célba azonban a bűnbanda, de az oroszokkal is lepaktálnak, ráadásul hatalmas plusz összeghez jutnak.
Ha ez még nem lenne elég, Tommyt kivéve a Shelby család börtönbe, majd akasztásra küldik. Nem kell azonban kétségbeesni, hiszen Tommy kiszabadítja egy megtalált levél segítségével szeretteit.

A történet fő szálát mindig a férfi grandiózus mesteri terve vezeti, amelyet egészen az évad végéig titkol. A család szeretete, a folyamatos lövöldözések téged is a képernyő előtt fognak tartani!

Az előző évadban megtudhatjuk, hogy a Shelbyk vagyona igencsak fogyóban van, Tommy – ekkorra két gyermekkel gyarapodva – bűnözőből lett politikusként tengeti mindennapjait, ráadásul újabb ellenségek akarnak az életére törni.

Na és hogy mi következik?

A Pengesapkások esetében nem mi vagyunk az egyetlenek, akik velük foglalkoznak. Az INFINITY Tokok csapata is készített egy rövidebb összefoglalót a Netflix magával ragadó történetéről, készülve a következő évadról. Mindenképp olvasd el, hiszen az utolsó évad még közeledik, és mi bizony nem minden titkot árultunk el neked itt és most!

Egy biztos, az utolsó, záróévadot nem véletlenül várják sokan, hiszen mikor utoljára láttuk, Tommy épp egy pisztolyt tartva a fejéhez akarta magát főbe lőni, szerelme hallucinációját figyelve.

Szerinted megállítja valaki Tommyt? Ha nem, ki fogja vezetni és kihúzni a bajból a többieket?

Megosztás:
weboldal készítésONMEDIAWEB