Színek hatása
EzoTér

A színek hatásai – A színek fizikája

Most induló cikksorozatunkban a színek szervezetre és lélekre gyakorolt hatásait fogjuk megvizsgálni kitérve a test hét fő csakrájára, valamint a csakrákhoz tartozó ásványokra. 

Fizikusaink már régen bebizonyították, hogy a színek szervezetre gyakorolt hatása nem csupán áltudományos okoskodás. A színek energiáját beépíthetjük testünkbe.

Mielőtt megkezdenénk a színek elemzését, ejtenünk kell néhány szót azok fizikájáról. Fizikusaink már régen bebizonyították, hogy a színek szervezetre gyakorolt hatása nem csupán áltudományos okoskodás, és az is bizonyítást nyert, hogy a színek energiáját beépíthetjük a testünkbe. Azt – hála tudósainknak – eddig is tudtuk, hogy minden atomokból áll, melyeknek rezgése, energiája van. Igaz ez minden testre, kézzel fogható, láthatatlan vagy hallhatatlan sugárzásokra egyaránt. Mindannyian különböző hullámhosszon rezgünk, minden embernek sajátja van, ezt hívják rezgésszintnek. Mivel testünk energia, mindaz, amit kibocsátunk belőle, legyen akár szó vagy gondolat, az úgyszintén azzá válik, illetve, minden, amit befogadunk, szintén energia. Ilyen energia a gondolat teremtő ereje, a depresszió súlya és a fény is.

Tudvalevő, hogy fény nélkül a bolygó élőlényei elpusztulnának, köztük, természetesen, az ember is. Minden élő szervezet képes a fényt a szemén vagy receptorain keresztül befogadva az agyába eljuttatni, mely az információt a sejteknek közvetíti, melyek aztán továbbadják az egész testnek, és be is építik.

Az ember az evolúció során úgy fejlődött, hogy szeme a 390 és 750 nanométer hullámhosszak közé eső elektromágneses sugárzást képes észlelni. Ebbe a spektrumba esik a szivárvány, mely a fény széthullásának következménye. Tudományosan ezt először Sir Isaac Newton mutatta be, amikor egy prizma segítségével megbontotta, és a falra világította a hét színt.

Az ember szervezetét folyamatosan, a nap huszonnégy órájában érik ingerek, impulzusok az öt, olykor hat, esetenként talán még több érzékszervén keresztül, energiaszintje folyamatosan változik.
Ha feszültek vagyunk, érdemes nyugtató zenét hallgatni, mely magasabb szinten rezeg, mint a stressz, így emelve az energiánkat. És, mivel a színeknek, akárcsak a hangoknak hullámhossza van, érdemes kiművelnünk magunkat azok testre, szellemre, lélekre gyakorolt hatásairól.

Nem véletlen tehát, hogy a torreádor vörös posztót lebegtet a bikának, hogy a kórtermeket zöldre festik, akárcsak az iskolai krétatáblákat, továbbá roppant találó az angol “feel blue” kifejezés, mely valójában azt jelenti, hogy az adott személy rendkívül rossz hangulatban van. De szoktunk sárgulni az irigységtől, és ismerjük a féltékenység zöld szemű szörnyét is.

A most kezdődő cikksorozatunk a színek titkairól igyekszik fellebbenteni a fátylat.

Képek forrása: pixabay.com

Kiemelt kép: Schült Annamária festménye

Megosztás:
Weboldal weboldal készítés készítés