-KiemeltÉletmódÚjratervezés

Áder János Svédországban – A klímavédelemről tárgyalt a magyar államfő a svéd királlyal

A tengerek elszennyeződésének, túlhalászásának kérdését és a párizsi klímacsúcson tett svéd vállalás ügyét érintette stockholmi megbeszélésén Áder János köztársasági elnök, amikor XVI. Károly Gusztáv svéd királlyal tárgyalt kedden.

    Az audiencia után a hivatalos látogatáson a svéd fővárosban tartózkodó magyar államfő a közmédiának azt mondta, hogy a megbeszélés szorosan kapcsolódott a víz világhét programjához, amely most zajlik Stockholmban.
Áder János elmondta, hogy Svédország gazdasági erejét tekintve reálisnak tűnik az ország két évvel ezelőtti párizsi klímacsúcson tett vállalása. Akkor a svédek azt vállalták, hogy a 1990-es évek szintjéhez képest 85 százalékkal csökkentik az üvegházhatású gázok kibocsátását.
A megbeszélést követően a magyar államfő összegzésként úgy fogalmazott: tanulhatunk Svédországtól, ahol széleskörű politikai megegyezés van a jövő generációs érintő környezeti döntések meghozatalában.
Áder János kedden este részt vesz, és köszöntőt mond az idei évi Junior Water Prize díjátadóján, ahol Magyarországot a kőbányai Szent László Gimnázium csapata képviseli. A versenyt 1997 óta rendezik meg minden évben.
A hét hátralévő részében Áder János számos a víz világhéthez kapcsolódó eseményen vesz részt és csütörtökön reggel előadást is tart a rendezvényen. A magyar államfő Stockholmba érkezése után ellátogatott az Ericsson vállalatcsoport stockholmi központjába, ahol a legújabb innovációkhoz kapcsolódó berendezéseket tekintett meg. Ezt követően a magyar nagykövetségen állami kitüntetéseket adtak át jelenlétében.

Megosztás:
Weboldal weboldal készítés készítés