EgészségÉletmód

Ezt csináld, hogy megőrizd az egészségedet

Avatar

A jelenlegi helyzetben különösen nagy figyelmet kell szentelnünk az egészségünk megőrzésére. A tapasztalatok szerint a koronavírus-járványt teljesen tünetmentesen vagy tünetszegényen is átvészelhetjük, ha a szervezetünk, immunrendszerünk elég erős. 

Bár a kijárási korlátozás tiltja a kirándulóhelyek, parkok hosszas látogatását, de ez nem jelenti azt, hogy ne mehetnénk ki rendszeresen a friss levegőre egy egészségügyi sétára. A WHO ajánlása szerint legalább napi 20 perc mozgásra van szükségünk ahhoz, hogy fitten tudjuk tartani magunkat. Vidd le kutyádat sétálni, kerüld meg a háztömböt vagy menj el futni, biciklizni kicsit, mindegyik jó megoldás lehet. 

Emellett érdemes odafigyelni az egészséges étkezésre is, ugyanis a szervezetünk csak a minőségi alapanyagokból tud “táplálkozni”. Bár sok esetben könnyebb megoldás menüt rendelni a kedvenc gyorséttermünkből, ám nem szabad hagyni, hogy ez mindennapos legyen. Egyél sok friss gyümölcsöt, zöldséget és figyelj oda a fehérjebeviteledre is.

Végül, de nem utolsó sorban nem árt vitaminokat szedni. Főleg D-vitaminból van most nagy szükségünk az utánpótlásra, hiszen sokkal kevesebbet tudunk kint tartózkodni a szabadban, mint amennyi ideális lenne. A legjobb, ha egy komplex változatot szedsz, ami az összes fontos vitamint tartalmazza.  

Megosztás:
weboldal készítésONMEDIAWEB