Egészség

Figyeljen oda egészségére, és használjon mérleget súlya nyomon követéséhez!

Sokan nincsenek jó barátságban vele, azonban időről időre Önnek is érdemes elővennie és megmérnie magát a személymérleg segítségével. A nyár és a jó idő eljövetelével egyre több ruhadarab kerül le az emberről, aminek következtében szembe kell néznie azzal, amit a tél során felhalmozott.

Egy-egy diéta elkezdése esetében, egy léböjtkúra, fogyókúra vagy egy adott sportág újbóli elkezdése alkalmával elengedhetetlen, hogy rendelkezzen otthonában egy jól funkcionáló és pontosan mérő személymérleggel.

Miért hasznos, ha van a háztartásban egy személymérleg?

Bárki képes megbarátkozni az eszközzel, amennyiben egészségesen él és mindemellett elfogadja saját magát olyannak, amilyen. Nem minden esetben a kilogrammok mutatnak megfelelő irányt, hanem az, ahogyan a testében érzi magát, azonban ne feledkezzen meg egészségéről sem.

A túlsúlyosság kifejezetten veszélyes lehet, és számos szív- és érrendszeri probléma kialakulásához vezethet. Manapság már számos, sok funkcióval rendelkező mérleg kapható a piacon, amely mindamellett, hogy megállapítja a pontos súlyát, képes a zsír, az izom és a víz százalékának meghatározására is. Ezek az úgynevezett intelligens mérlegek.

Mindenekelőtt át kell gondolnia, hogy milyen célzattal szeretné megvásárolni a mérleget. Amennyiben napi szinten szüksége van rá, hiszen pontosan nyomon szeretné követni a diétáját, és dekára pontosan számítanak az értékek, akkor mindenféleképpen egy komolyabb szerkezetre van szüksége.

Amennyiben minden egyes nap használja, akkor kifejezetten előnyös, ha a készülék el tudja tárolni a mért értékeket, így akár egy görbét is felállíthat a testsúlya csökkenéséről vagy növekedéséről egyaránt.

A mérleg különböző funkciói

Abban az esetben, ha csak egy általános információt szeretne kapni teste állapotáról, akkor elegendő a hagyományos személymérleg megvásárlása is. A terhelhetőség is lényeges szempont, hiszen abban az esetben, ha egy legalább 150 kilogrammos embernek van szüksége a mérlegre, akkor nagyobb teherbírású készülékre van szükség.

Az intelligens mérlegek az előbbiekben is említett értékek mérésére is képesek, azaz segítségükkel könnyen meghatározhatja a BMI-indexét is, azaz az izomtömeg nagyságát, a csonttömeget, a zsír-, izom- és víztartalmat egyaránt. Vannak olyan eszközök, amelyeket akár okostelefonjával is szinkronizálni tud, így egy alkalmazásban is elmentheti a naponta mért adatokat és hosszú távon tárolhatja azokat.

Működés tekintetében válogathat a terhelést érzékelő darabok közül, amely akkor kapcsol be, amikor az ember rááll, azonban ma már vannak olyan mérlegek, amelyeket hangvezérléssel lehet be- és kikapcsolni. A digitális mérlegek sokkal pontosabban mérhetnek, azonban akkor, ha az érzékelő középen helyezkedik el. A mechanikus mérlegek nem a legpontosabbak, akár 2 kilogrammos eltérést is mutathatnak.

Megosztás:
weboldal készítésONMEDIAWEB