Szabadidő

Győrfi Pál: Maradj otthon!

Avatar

Akár egy vers is kezdődhetne így, azonban napjaink egyik meghatározó és unalmasig ismételt mondata ez. Fújja fiatal és idős.

A koronavírusból való újjáéledésre vágyunk, és vannak jelek arra nézve, hogy az élet hamarosan visszatérhet a régi kerékvágásba, de azzal is riogatnak, hogy évek szükségesek ahhoz, hogy ez ténylegesen megtörténjen.

A gyermekkor és a felnőttkor küszöbén álló, érettségi előtt álló diákok élete csupa bonyodalom ebben az időszakban. Nem elég az érettségire koncentrálniuk, az ráadásul még nem is úgy fog lezajlani, mint korábban. A járványügyi helyzet miatt már március közepén bezártak az iskolák és otthonról folyt a tanítás. Ez azt is jelentette, hogy az érettségiző diákok vizsgára való felkészülése is online folyt. Sokan érezték úgy, hogy az nem is valósult meg maradéktalanul a tanár-diák személyes találkozása és interakciója hiányában. Erre most még az érettségi vizsgák is csak az írásbeliket jelentik. Annak eredménye kerül be a bizonyítványba, vagyis máshogy, mint eddig történt.

A tablóképek elkészülését talán éppen elkerülte a járvány, így az örök emléket képviselő tablót. Az iskola falán helyet kapó képkeret megtervezése az osztály közös munkája. A színek, a fotók elhelyezése, a háttér és az idézet megálmodása a feladat. A koronavírus-járvány rendhagyóvá tette az idei évet, tanévet. A most érettségiző diákokban is maradandó nyomot hagyott. Se ballagás, se szerenád. A tablókészítést azonban még a koronavírus sem tudta meggátolni.

A békéscsabai Andrássy Gyula Gimnázium és Kollégium 12.C osztály diákjai koronavírusos tablót álmodtak meg. A háttérben koronavírusok lebegnek és az idézet is aktuális. Győrfi Pál valószínűleg nem gondolta, hogy tablón fog szerepelni. A szava beégett az agyunkba, és még a 12.C osztály tablójába is: „Maradj otthon!”

Fotó: Facebook.com

Megosztás:
weboldal készítésONMEDIAWEB