EgészségÉletmód

A COVID19 3 legérdekesebb tünete

Most, hogy egyre többen esnek át a koronavírus fertőzésen, egyre több tünet kerül napfényre. Íme a három legfurább közülük. 

A koronavírus egyik legérdekesebb tünete kétség kívül a szaglásvesztés, ami jellemzően a betegség második vagy harmadik napján következik be. Ezt követően nem érezzük a szagokat és ez az állapot hetekig fennmarad. Vannak, akiknek még egy évvel a betegség után sem jön vissza tökéletesen a szaglásuk. Sőt, olyanról is beszámoltak az érintettek, hogy “fantom szagokat” éreznek (pl. dohányfüst, csatornaszag stb.). 

Bár a hivatalos tünetek között nem szerepel, de sokan arról számolnak be, hogy szúró érzést tapasztalnak a bőrükön, ami annak érzékenységére utal. Van, aki a kezében érzi, de van olyan is, aki a combjában vagy a teste más részén. Apró, tűszúrásszerű fájdalomként írják le azok, akik átélték. A tünet többségében csak pár napig áll fent.  

Sok koronavírus fertőzött fül- illetve arcfájdalomra panaszkodik, amit szintén a legfurább tünetek közé sorolhatunk. Teljesen random keletkezik a nyomó érzés a fülben vagy az arcban, ami hamar elmúlik, de időnként újra és újra érezhetővé válik.  

Megosztás:
weboldal készítésONMEDIAWEB