-KiemeltTurizmusUtazóna

Itthon nyaralnál? Minél előbb foglalj szállást!

Liszkai Attila

A pünkösdi hosszú hétvégén újraindult a belföldi turizmus: napi 2000-2500 foglalás jön be – mondta Könnyid László, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgató-helyettese az M1-en.

Pénteken nyitott ki a szálláshelyek döntő többsége, szinte valamennyi vendéglátóegység és a fürdők is várják már a vendégeket országosan – írja a hvg.

Kedvezőek az első tapasztalatok: mind a vendégek, mind a szolgáltatók fegyelmezetten betartják az előírásokat – mondta Könnyid. A vezérigazgató-helyettes szerint méréseik már hetedik hete azt mutatják, hogy a belföldi vendégek egyre inkább az országhatáron belül tervezik nyári pihenésüket, jelenleg kétharmados ez az arány.

„A korlátozások enyhítése óta napról napra emelkedik a foglalások száma” – emelte ki Könnyid László.

Az első nagy hullám a pünkösdi hétvégén volt, a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központban azt látni, hogy naponta 2000-2500 új foglalás érkezik, többségében júliusra és augusztusra.

A Balaton környékén minden turisztikailag meghatározó térségbe, valamint a szálláshelyek teljes spektrumában érkeznek a foglalások. A szállodák mellett a panziók és egyéb magán szálláshelyek után is sokan érdeklődnek.

Címlapi kép: Facebook, Balaton Hotel Siófok

Megosztás:
weboldal készítésONMEDIAWEB