IT - Tech

Kipróbáltuk, ajánljuk! Programozástanulás a SoloLearn-nel

A www.sololearn.com weboldalon – angolul – kódolást/programozást tanulhatunk 12 különböző programnyelven (mint például: Python, Java, JavaScript, PHP, HTML stb. ) – teljesen ingyen.

A weboldal/program/alkalmazás felépítése némileg hasonlít a Duolingo nevű, idegennyelveket oktató szoftver felépítésére: itt is falatnyi leckéket tesztszerű kérdések követnek, amelyek egyszerű angolsággal íródtak, tehát alapfokú angol nyelvtudással meg lehet érteni őket – ha meg valami nem világos, lefordíttatjuk a géppel.

A SoloLearn a nulláról kezdi az oktatást és onnan egy alapszintig juttatja el az érdeklődő tanulót, inkább csak áttekintést nyújtva az adott programnyelv(ek) lehetőségeiről. Azt le kell szögezni, hogy senkiből nem lesz programozó csak a SoloLearn egyszeri elvégzésétől, de legalább némi fogalmunk lesz a kódolásról úgy általában, és eldönthetjük, hogy akarjuk-e magasabb szinten (máshol) folytatni a programozás/ kódolás tanulását, illetve, ha igen, akkor segít eldönteni, hogy mit is szeretnénk: inkább weboldalt készítenénk, vagy alkalmazást fejlesztenénk  stb. a majdani kódolás során.

 


Összességében a Sololearn-ről:

Előnyök:

– ingyenes

– kellemes, jól áttekinthető felület

– rövid, könnyű leckék

– jó áttekintést ad az egyes programnyelvekről

Hátrányok:

– nincs magyar verziója (csak angolul elérhető)

– önmagában nem elég ahhoz, hogy programozó váljon belőlünk.

Dávid Attila

Megosztás:
Weboldal weboldal készítés készítés