Nem alszik a 10 hónapos kisbabátok? | Pannonmagazin
Család

Nem alszik a 10 hónapos kisbabátok?

A kisbabák altatásánál talán nincsen nehezebb feladat a friss szülőknek. Nagyon sok pletyka terjed, hogy mi a megfelelő technika, hogyan lehet a legegyszerűbben elaltatni a babákat.

A 10 hónapos kor már az az időszak, amikor a könyv szerint a babának már magától kellene elálmosodnia, és a szülők alvásának is hosszabbnak kellene lennie. Nos, ugyan ez egy szép gondolat, nem minden esetben van ez így a valóságban. Ha Te is bajlódsz kisbabát elaltatásával, tarts velünk, ismerünk pár taktikát, amely beválthat, sőt arra is van ötletünk, hogy mi okozhatja a gixert a jelenlegi rutiban!

Mi jellemző a nagy könyv szerint egy 10 hónaposra?

1. Ül és mászik, sőt felnőttek kezét fogva már a totyogást is szívesen próbálgatja.
2. Már nem szabad felügyelet nélkül hagyni, bárhonnan lemászik, vagy legalábbis megpróbálja.
3. A nyelvére már nincs szüksége a dolgok megismeréséhez, már nem kell félteni, hogy bekapja a távirányítót például, elég számára az is, ha megnézegeti és megfogdossa.
4. Ilyenkor a mozgatás okozza a legnagyobb örömöt a számára, ezért mindent ledob, lelök, ellök. Nem azért teszi, hogy titeket idegesítsen, hanem mert épp azt fedezi fel, hogy nincs rátok szüksége ahhoz, hogy a tál, a labda, a cumisüveg, a bármilyen tárgy megmozduljon.

A 10 hónapos babák és az alvás

Egy 10 hónapos baba már egészen sok időt tölt ébren, a szundikálással pedig fokozatosan kevesebbet. Éjjelente ideális esetben már hagy annyi időt, hogy teljesen ki tudjátok magatokat aludni.

Igen ám, de keveseket ér az a szerencse, hogy az “ideális eset” történik éjszaka. Nagyon sok kisbaba mintha szándékosan nem aludna. Az igazság azonban az, hogy a babák nem alvását akadályozhatják nagyon egyértelmű dolgok, amikre fáradtan a nap végén már nem biztos, hogy gondolsz.

Ezek lehetnek a nem alvás okozói:

1. Tele a pelus.
2. Még éhes, nem evett eleget vacsorára.
3. Valami kényelmetlen, túl világos, furcsa illata van.
4. Nem merült ki eléggé nap közben.

Természetesen az is elengedhetetlen, hogy a baba napi rutinja a helyén legyen. Ha semmi nem működik, van egy csodamódszer, ami a legtöbb esetben beválik. Ez nem más, mint a tökéletesen felszerelt babakocsiban töltött néhány óra. Egy nagy séta a friss levegőn, a kocsi monoton mozgása, a friss levegő mind jó hatással vannak a kisbabákra, könnyedén elaltatják őket.

Ha úgy érzed, nincs még meg minden, érdemes körülnézni egy olyan oldalon, amilyen a Peekabooshop.hu is. Mi is az a sok minden, ami elengedhetetlen egy babakocsiban? Nos, biztonsági párna, babakocsibetét, takaró és biztonságiöv-védő biztosan kelleni fog, hogy a baba kényelmesen utazhasson.

A babakocsi trükkje sem segít?

Nos, ez az a pont, amikor érdemes felkeresni a gyerekorvost. Ha kifáradt, nem éhes, nincs tele a pelusa, lehet, hogy a pici szervezetével van valami gond. Ha pedig a doki sem talál semmit, nos, akkor egyszerűen csak egy türelemjátékról van szó. A babák szépen lassan kialakítják az alvási rutinjukat maguktól, sajnos ennek a beállását nem lehet erőltetni vagy siettetni.

Megosztás:
weboldal készítésONMEDIAWEB