A kerékpározás a környezetre és az egészségünkre nézve is az egyik leghatékonyabb közlekedési eszköz. Tudjuk ezt, de nem mindig lehetséges biciklit használni.

Nem mindegy, hogy valaki kerékpárral jár dolgozni, vagy ahhoz autót, tömegközlekedési eszközt használ. A nagy távolság és a kerékpár hiánya miatt ez sokaknak kivitelezhetetlen. A koronavírus miatt kialakult helyzetben nem mindenki tehette meg, hogy otthonról dolgozzon, azonban azt is ajánlották, hogy a tömegközlekedési eszközt is kerüljék el. Ez pedig sokakat mozdított afelé, hogy kerékpárra üljön.

A biciklis közlekedés megkönnyítése érdekében ideiglenes biciklisávokat alakítottak ki annak érdekében, hogy erre az egészséges, gyors és természetbarát módra váltson a lakosság, amellyel még a megfelelő távolságot is könnyebb tartani.

A kerékpározási kedv megnőtt, és ez a jó időnek is köszönhető. A budapesti kerékpáros forgalom rekordokat döntöget, amely azt is mutatja, hogy lenne igény a biciklivel való közlekedésre, de a lehetőségek, a kerékpáros sávok gyér száma miatt nem vállalják sokan.

Fotó: pixabay.com

Megosztás:
weboldal készítésONMEDIAWEB