TurizmusUtazóna

Reménysugár a turizmusban: 30 százalékkal nőttek a szállásfoglalások

Az egy hónappal korábbival összehasonlítva áprilisban 30 százalékkal nőtt belföldön a szállásfoglalás aránya – írja a kisalföld.hu.

A szakma június elejére-közepére várja a járványhelyzet enyhülését, sőt az újraindulást, tudatta Könnyid László, az Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgató-helyettese. A vendégek is június második felére, júliusra és augusztusra már nagy számban foglalnak szállást – tette hozzá.

Az MTÜ felmérése szerint a magyarok több mint fele tervez belföldi utazást a járvány után az idén. A válaszadók 12 százaléka úgy nyilatkozott, hogy felkeres majd valamilyen külföldi úti célt, legtöbben Horvátországot és Görögországot jelölték meg.

Könnyid László szerint a megkérdezettek fele fontosnak tartja, hogy a foglalásokat rugalmasan kezeljék a szállodák, míg negyedük szerint a második legfontosabb kérdés az egészség.

„Egyet már most kijelenthetünk, nem ugyanolyan lesz pihenni, mint az elmúlt időszakban, a járvány előtt, rengeteg dolog meg fog változni” – mondta a vezérigazgató-helyettes.

Könnyid László  szerint valószínűleg a felszolgálók szájmaszkot és kesztyűt viselnek majd, a napágyakat egymástól két méterre helyezik ki, és a strandon is figyelni kell a társadalmi távolságtartásra.

Megosztás:
weboldal készítésONMEDIAWEB