Film-TV

Szórakozzunk együtt a Savaria Filmszínházban

Pókember, Sikoly és még sok más izgalmas film a szombathelyi AGORA-Savaria Filmszínház januári műsorán. Mindenki megtalálhatja a magának megfelelő filmet ha egy kis kikapcsolódásra vágyik. Akció, szex, horror, romantika, minden ami kell egy szuper estéhez. Ha ez nem lenne elég csábító, hétfőnként csak 1000 forint a jegy. 

Részletes műsor: www.savariamozi.hu

A jegyárak a következőképpen alakulnak: 

Helyár: 1.200 Ft
Diákok, nyugdíjasok, nagycsaládosok, fogyatékkal élők részére: 1.000 Ft
Hétfőnként: 1000 Ft

Szent Márton kártyával 20% kedvezmény. Pénztárnyitás az első előadás előtt fél órával.

Vegyük igénybe az ONLINE JEGYFOGLALÁS lehetőségét

 

                PÓKEMBER NINCS HAZAÚT (12)

amerikai sci-fi akciófilm, 2021

Január

22.

23.

Nagyterem

18:45

17:25

Pókembernek olyan veszélyekkel kell megküzdenie, amelyeknek a létezéséről eddig nem is tudott. De ha túléli őket, talán jobban megérti, mit jelent igazából pókembernek lenni.Pókembernek sok és sokféle kalandja volt már, de ilyen még soha. Lekerült róla a maszk, a világ megtudta, kicsoda ő igazából, és most egy egészen új veszéllyel is számolnia kell: a nyilvánossággal. Többé nem tudja, kényelmesen kettéválasztani a magánéletét és a szuperhős-világot. Doktor Strange-hez fordul segítségért, de attól csak még jobban megkavarodik a helyzet.

Ismerős szuperhősök és szupergonoszok nagy találkozója a film, amely a szuperlátványos akciójelenetek közben is szállítja azt, ami megkülönbözteti Pókembert az összes társától: a szellemes, lazán szórakoztató hangulatot.

 

                Sikoly (18)

amerikai horror, 114 perc, 2022

Január Nagyterem
20.21.24.25.26.

22.

23.

20:40

21:35

20:10

Huszonöt évvel azután, hogy Woodsboro csendes kisvárosát brutális gyilkosságsorozat rázta meg, egy új gyilkos ölti magára a maszkot, hogy egy csapat tinédzsert kiszemelve felszínre hozza a település véráztatta múltjának titkait.

               

                Szexfantáziák (18)

  francia vígjáték, 102 perc, 2021

Január

22.

Jávor Pál terem

15:05

   

A szexuális fantáziának és vágyaknak szinte csak a képzelet szab határt. A Szexfantáziákban hat pár története elevenedik meg. Bepillantunk szexuális fantáziáikba, hétköznapinak nem feltétlenül nevezhető vágyaikba. Előtérbe kerülnek szokatlan tárgyak, és szokatlan helyzetek iránti vonzalmaik: van, akit a szerepjáték izgat fel, másokat, ha valakit sírni látnak, és még az is megeshet, hogy izgatólag hat egy temetés gondolata. Bármi is legyen vágyuk tárgya, minden pár ugyanazt keresi: a kielégítő szexuális életet és a párkapcsolatok boldogságát.

               

 Az én Rembrandtom (12) | FELIRATOS

holland dokumentumfilm, 97 perc, 2019

Január
20.21.24.25.26.Január
23.
Nagyterem
14:55Jávor Pál terem
14:00
 

Rembrandt, a meghitt portrék mestere még ma is, több mint 350 évvel a halála után képes megrengeti a műtárgypiacot, művészetbarátok generációi, egész nemzetek vannak oda festményeiért. Az arisztokraták gyönyörködnek műveiben, a szakértők kinyilatkoztatásokat tesznek róluk, a műtárgykereskedők vizslatnak utánuk, a gyűjtők vadásznak rájuk, míg a múzeumok versengenek értük. Az én Rembrandtom című kivételes dokumentumfilm minden eddiginél mélyebbre ás a Régi Mesterek művészetében, és megkísérli feltárni a festőfejedelmek motivációit.

Oeke Hoogendijk, Az új Rijksmuseum című, 2014-es, több díjat is elnyert film rendezőnője új dokumentumfilmje, Az én Rembrandtom páratlan alapossággal tárja fel, hogy mitől is ennyire különlegesek a holland festőóriás munkái, amelyek a mai napig művészetbarátok millióit képesek rabul ejteni.

 

                Gyűlölök és szeretek (12)

amerikai romantikus vígjáték , 102 perc, 2021

Január
20.21.24.25.26.Január

22.

23.

Nagyterem
18:35Jávor Pál terem

21:10

20:05

Lucy egy kiadó társigazgatójának asszisztenseként dolgozik, és próbál felfelé törni a ranglétrán. Ebben jócskán megnehezíti a dolgát a vele szemben ülő ambiciózus Joshua, akivel ki nem állhatják egymást, amit nem is rejtenek véka alá: különböző passzív-agresszív játékaikkal az őrületbe kergetik nem csak a másikat, de munkatársaikat is. Kettejük viszonya azonban akkor kezd el igazán komplikálódni, mikor a gyűlölet mellett a vonzalom is begyűrűzik a kapcsolatukba.

 

                Az észak királynője (16)

dán-svéd-norvég-lengyel-cseh-izlandi életrajzi dráma, történelmi film, 120 perc, 2021

Január

20.21.24.25.26.

Jávor Pál terem

15:40

Az év 1402. I. Margit dán királynő elérte azt, ami még senkinek nem sikerült. Dániát, Norvégiát és Svédországot egy békeorientált unióba tömörítette, melyet fiatal, örökbe fogadott fia, Erik révén egyedül irányít. Az kalmari unió azonban folyamatos fenyegetésnek van kitéve, ezért a királynő azt tervezi, hogy összeadja Eriket egy angol hercegnővel. Az Angliával kötött szövetség hivatott biztosítani a birodalom európai nagyhatalmi státuszát, ám ekkora felbukkan valaki Margit múltjából, akinek színre lépése mindent megváltoztat.

               

                Clifford, a nagy piros kutya (6)

amerikai-kanadai családi animációs film, 97 perc, 2020

Január

20.21.24.25.26.

23.

Január

22.

Nagyterem

16:40

13:15

Jávor Pál terem

13:15

 

Amikor az általános iskolás Emily Elizabeth azt kívánja, hogy a kis piros kutyája legyen nagy és erős, nem arra számít, hogy amikor felébred, egy négy méter magas kutyát talál a kis New York-i lakásban. Mivel mindenképp meg akarja tartani szeretett kedvencét, Emily elindul, hogy felkeressen egy varázslatos állatgondozót, aki reményei szerint képes visszaállítani Clifford eredeti méreteit. Miközben a várost járja felelőtlen bácsikájával, Caseyel, az iskolatársával Owennel, és Clifforddal, a nagy piros kutyával, Clifford méretének híre eljut egy gonosz tudós fülébe, aki úgy dönt, hogy megkaparintja az állatot…

 

                Az unoka (16)

magyar játékfilm, 115 perc, 2022

 

Január

23.

Január

20.21.24.25.26.

22.

Nagyterem

15:10

Jávor Pál terem

17:50

16:55

Az unoka egy nyomozós thrillerbe oltott felnövés-történet, a fekete komédia elemeivel árnyalva. A napjainkban játszódó bosszútörténet főhőse egy szelíd, illedelmes irodista fiú, Rudi (Blahó Gergő). Miután imádott nagyapja (Jordán Tamás) egy lelketlen csalás áldozata lesz, elhatározza, hogy saját maga szolgáltat igazságot. Ehhez találékonyságra, rafinériára és önbizalomra van szüksége – meg egy csapat szövetségesre.

 

                A világ legrosszabb embere (16)

norvég-francia-svéd-dán-amerikai vígjáték, filmdráma, 121 perc, 2021

Január

20.21.24.

22.

23.

25.26.

Nagyterem

19:55

19:00

17:50

20:00

A húszas-harmincas évei fordulóján járó Julie (Renate Reinsve) története zajos sikert aratott a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon, elnyerte a legjobb színésznő díját, majd a világ fesztiváljait bejárva mindenhol újabb rajongókat gyűjtött. Julie-t négy éven keresztül követjük, a norvég lány a szerelmi életében és karrierjében is a helyes, sorsfordító döntéseket próbálja meghozni – még ha egyszer megfontolt, máskor elhamarkodott választásaival fájdalmat is okoz a szeretteinek, vagy éppen saját magának. Ahhoz, hogy Julie élete egyenesbe jöjjön, először önmagát kell megtalálnia és elfogadnia.

Joachim Trier legújabb alkotását nevezte Norvégia a 2022-es Oscar-díjátadóra. A filmet a kritikusok az elmúlt évek legjobb romantikus filmjének tartják, főszerepében az elbűvölő Renate Reinsve egészen lehengerlő alakítást nyújt.

 

                Szerelem első vérig – digitálisan restaurálva (12)

 magyar romantikus vígjáték , filmdráma, 94 perc, 1986

Január

20.21.24.25.26.

Jávor Pál terem

14:00

 

Az ismert történet főhősei Fügedi Ferenc, azaz Füge és Ágota, a szegedi iparművészeti középiskola érettségire készülő diákjai. Füge elvált szülők gyereke, festőnek készül és szaxofonozik a kollégium zenekarában. Ágota egyszer talán majd régész lesz, addig is szigorú nagymamája és habókos rendőr nagybátyja rendezi az életét. Füge látszólag mindenütt otthon van, valójában azonban ugyanolyan felületes kapcsolat fűzi a szüleihez, mint a haverjaihoz vagy a szaxofonjához. Egy nap beleszeret lesz Ágotába, és ez megváltoztatja az életét, ám amikor feltűnik a lány régi udvarlója, Füge úgy érzi, vége a világnak. Kétségbeesésében öngyilkosságot kísérel meg, majd elutazik apjához, hogy a tanácsát kérje. Végül egymásra találnak Ágotával, a lány teherbe esik, ám el akarja vetetni a gyermeket. Füge, aki általában csak sodródik az eseményekkel, előbb-utóbb kénytelen felnőttekhez méltó döntéseket hozni és felelősséget vállalni…

 

Nagykarácsony (12)

  magyar romantikus vígjáték , 109 perc, 2021

Január

23.

Jávor Pál terem

15:45

A film főszereplője Arnold, a többszörösen kitüntetett tűzoltó, akinek egy balul elsülő romantikus lánykérés következtében összeomlik az élete. Korábbi érdemeire való tekintettel kihelyezik egy karácsonyi vásárba ügyeletes tűzoltónak, ahol egy iskolai előadás előkészületeibe csöppen. Arnold utálja ezt a helyzetet: a karácsonyi felhajtást álszentnek, a műsort pedig idegesítőnek tartja. De a kezdeti csaták után megbékél a vásár furcsa árusaival és a gyerekelőadás szétszórt rendezőjével, Eszterrel. Az érzelmileg felfokozott karácsonyi készülődés lassan rádöbbenti, nem csupán a tériszonyát kell legyőznie, hogy új életet kezdhessen.

 

Juhász Márta

Megosztás:
weboldal készítésONMEDIAWEB