A koronavírus-járvány, valamint az az elleni védekezés megbolygatta az egész világot, mindenre és mindenkire hatott.

Szerencsések azok, akik távmunka keretében tovább tudták folytatni a munkájukat, de sokan megtapasztalták az elbocsátás pillanatát is. Minden területen érezhető volt a visszaesés, így a divatágat sem kerülte el. A nagy divatházak is távmunkára kényszerültek. A divat mindig előbbre jár tervezésben, de otthonról, távmunka keretében még nehezebb felmérni az igényeket. Áprilisra már előállnak az új kollekciójukkal, de idén nem. 2020 tavaszát bizonyára mindenki meg fogja jegyezni, a történelemkönyvekben is nyoma lesz. Ez a tavasz a divatban is rendhagyó, mert az új kollekció megtervezése és kivitelezése mellett és helyett most a maszkok, kórházi ruhák varrására koncentrál. Nem vettek fel új megrendeléseket, az üzletek is zárva maradtak. Most már azonban el kell készülni az új kollekciókkal, de ok-okozati összefüggések vannak. Amíg a textilipar nem indul be, addig az új kollekció tervén is csak finomítani lehet.

A fennálló távmunka időszakában tehát marad a tervezés, és a nagy divatmárkák munkatársai ehhez az üzenetküldő rendszereket, az internetet használják fel egymás között, hogy csoportosan haladjanak előre a munkafolyamatban. A személyes kommunikáció tehát fennmaradt még ebben a koronavírusos időszakban is, azonban a különböző anyagok megtapasztalásának hiánya komoly nehézséget okoz.

Azzal is számolni kell, hogy ha visszaáll az élet a régi kerékvágásba, akkor is idő szükséges, hogy kereslet is legyen a luxustermékekre.

Fotó: pixabay.com

Megosztás:
weboldal készítésONMEDIAWEB