IT - Tech

Tippek az email fiókunk rendben tartásához

A levelezőrendszerünk olyan funkciót tölt be, mint egy levelesláda. Gyakran pont akkora káosz is tud benne uralkodni. Manapság sok fontos, akár hivatalos ügyet is online intézünk, senki sem örül neki, ha egy fontos email elkeveredik, vagy csak nem találjuk meg a spam üzenetek rengetegében. A postafiókunk rendben tartásához adunk néhány hasznos tippet.

Promóciók

Előfordul, hogy egy számunkra fontos levelet a program promóciónak érzékel és automatikusan abba a mappába sorol. A tanulság mindebből az, hogy rendszeresen ellenőrizzük a promóciókat is, és ha találunk köztük olyan levelet, melyet az elsődleges mappában szeretnénk látni a továbbiakban, akkor helyezzük át.

Spam

Hasonló megfontolásból érdemes néha a spam mappát is áttekinteni. Viszont ha csak számunkra felesleges emaileket találunk itt, akkor bizonyos időközönként törölhetjük is a tartalmát, mellyel nagy méretű tárhelyet tudunk felszabadítani.

Archiválás

Amennyiben már nehezen igazodunk el a leveleink között, dönthetünk amellett, hogy töröljük a nem szükségeseket, de előfordul, hogy vannak köztünk olyanok is, amelyeket a későbbiekben is meg szeretnénk találni. Erre az esetre nagyon jó megoldás az archiválás. Az archivált emailek nem akadályozzák a fiókunk átláthatóságát, de mégis bármikor előkereshetjük őket, ha szükség van rájuk, sőt újra is aktiválhatjuk.

Megjelölés

Ha már töröltünk és/vagy archiváltunk emaileket, de még mindig nem érezzük elég átláthatónak a fiókunkat, akkor van más lehetőség is. Levelező programtól függően csillaggal, különböző színekkel meg tudjuk jelölni az emaileket feladójuk, témájuk vagy fontosságuk szerint, így könnyedén átláthatóvá válik a levelezésünk és mindent gyorsan meg tudunk találni, amire épp szükségünk van.

Levelezőprogram használata

A fent leírtak valóban megkönnyíthetik a dolgunkat, viszont más a helyzet, ha több email címmel is rendelkezünk. A hétköznapi életben általában egy –többnyire Gmail-es– email címet használunk, viszont a munkánk során szükség lehet még több címre is, amelyek jellemzően céges, domaines címek –pl. nevunk@cegneve.hu–, ez pedig megnehezíti a használatot. Ugyanis nem a legegyszerűbb módszer, ha több email fiókba is be kell lépnünk, mikor ellenőrizni akarjuk az üzeneteinket. Erre lehet egy jó megoldás a levelezőprogramok használata –mint a Thunderbird vagy Outlook–, ahol egyszerre tudjuk ellenőrizni és kezelni az összes bekötött email postafiókunkat. Ez nem csupán átláthatóbbá teszi, de le is rövidíti a leveleinkkel kapcsolatos teendőket.

Forrás: Rackhost.hu

 

ÜzletPannon Hírnök

Kövessen minket: Facebook

 

Megosztás:
weboldal készítésONMEDIAWEB