Hogyan válasszunk Treking kerékpárt? | Pannonmagazin
HírExtra

Hogyan válasszunk Treking kerékpárt?

 

Hogyan válasszunk trekking kerékpárt?

A trekkingbicikli hosszabb-rövidebb túrák megtételére tervezett kerékpár, amely jelenleg nagyon divatos jelenség: lehetővé teszi, hogy egyedül vagy kísérettel induljunk el egy egynapos, egy hétvégi vagy több hónapos kerékpártúrára különböző terepeken.

A menekülés vágya: már csak a trekkingbiciklire kell felszállni, és újra útra kelni, de ehhez előbb be kell szerezni a trekking biciklit.

Ezeknek a túrázásra szánt, többé-kevésbé jól bevont, vagy akár egyszemélyes trekking kerékpároknak erősnek kell lenniük, és a kerékpáros súlya mellett a felszerelés súlyát is el kell bírniuk.

A trekking kerékpár jellemzőiEzek a kerékpárok általában csomagtartóval, nyeregtáskával, világítással lesznek felszerelve…. Mindegyik jellemzőre többféle trekking kerékpár modell létezik, de mindegyiknek van közös jellemzője:

 

  • Robusztus váz (leggyakrabban acél vagy alumínium), amely elnyeli az út egyenetlenségeit és elviseli a kiegészítők súlyát,
  • Széles és párnázott gumiabroncsok a jobb tapadás és a biztonság érdekében,
  • Egy kényelmes nyereg, amelyen a túrázó hosszú órákat tölt,
  • Egy csomagtartó hátul, vagy akár egy második elöl,
  • Jó világítás,
  • 32-40 küllős, masszív kerekek,
  • Fontos: Hármas tálcát és 9-10 sebességes fogaskereket választunk. A profilok típusától függően. Egy hágó megmászása egy húsz kilogrammnál nehezebb felszereltségű, csomagokkal együtt több mint húsz kilós kerékpárral nem jelent akkora nehézséget, mint egy tíz kilós országúti kerékpárral!

 

Részletesen olvashat ajellemzőiről az arról szóló cikkben.

 trekking kerékpárok


A túrakerékpárok kategóriái

 

A márkák általában három kategóriában kínálnak  trekking kerékpárok (az árak a választott kategóriától függően változnak):

Tizenöt kilós alapmodellek, kizárólag trekking és városi használatra,
Könnyebb, 13 kilogrammnál kisebb súlyú modellek,
Sikeresebb modelleket, amelyek szilárd, erős, könnyű tulajdonságokkal és az összes túrafelszereléssel rendelkeznek.
Elektromos segítséggel egyre több országúti és hegyi kerékpárt szerelnek fel. Ez alól a trekking sem kivétel, és ma már jó elektromos rásegítésű trekking kerékpárokat is lehet vásárolni.

Utolsó tippünk a trekkinghez, különösen a hosszú túrákhoz: ne felejtsen el magával vinni egy teljes szerszámkészletet az út során szükséges kisebb javítások elvégzéséhez, valamint egy jó elsősegélycsomagot az ilyen típusú túrázással járó kisebb fizikai problémák leküzdéséhez.

Megosztás:
weboldal készítésONMEDIAWEB