Májusban egymillió Pfizer-vakcina érkezik Szlovákiába

A Pfizer/BioNTech cég áprilisban mintegy 350 ezer vakcinát küldött Szlovákiába, májusban már egymillió vakcinát szállítanak, júniusban pedig újabb egymilló adag oltóanyagot küldenek.

Eddig a vakcinák hiánya korlátozta a szlovákiai oltási programot, ha ezek a szállítmányok megérkeznek, rendkívüli ütemben felgyorsulhat a vakcinák beadása Szlovákiában.

Az ország az Unió sereghajtói között van a legveszélyeztetettebb korcsoportok átoltottságában. A hatvanéveseknek mindössze harmada kapta meg eddig legalább az első védőoltást – ez mintegy 170 ezer embert jelent. További mintegy 70 ezer 60-69 év közötti regisztrált várakozik a vakcinára. A hetvenes korcsoport mintegy 60 százalékát sikerült eddig beoltani, mág rosszabb a helyzet a nyolcvan fölöttiek körében, ahol az átoltottság 50 százalék körül van.

Az állam májustól masszív oltási kampányba kezd, hogy meggyőzze a hezitálókat a vakcina beadásának fontosságáról. Zuzana Eliášová, a szlovák egészségügyi tárca szóvivője arról beszélt, a következő napokban a nyugdíjasoknak postai úton egy tájékoztató röplapot küldenek, amelyben az oltás előnyeire hívják fel a figyelmet.

Amennyiben egy 18 év feletti személynek sikerül meggyőzni egy 70 év feletti még nem beoltott idős embert, kora ellenére ő is jogosulttá válna az oltásra.

Kövessen minket: Facebook

V4 Panoráma | Pannon Hírnök

Forrás: ma7.sk


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek