Makó: átadták az egészségügyi komplexumot

Korszerű, a huszonegyedik századnak megfelelő páciens – és orvosközpontú létesítményt adtak át a településen

Farkas Éva Erzsébet hivatalos Facebook oldalán közzétett bejegyzésben foglalta össze az ünnepélyes átadó eseményeit, melyet Semmelweis-napon tartottak. Az ünnepségen jelen volt Lázár János, országgyűlési képviselő és Méhes Tibor, a kivitelező cég ügyvezetője.

Az épületegyüttest az önkormányzat saját költségén építette közel fél milliárd forintból. Nem csak orvosok, gyógyszerészek, de védőnők és más egészségügyi dolgozók is munkahelyet találhatnak benne. Ám a városvezetés azt reméli, ez a komplexum ennél jóval több lesz. Hiszen nem tudják elégszer kifejezni köszönetüket az egészségügyben dolgozó szakembereknek, akik évek óta segítik áldozatos munkájukkal a lakosok életét, gyógyulását, hétköznapjait is.

Az ünnepség keretében köszöntöttek minden dolgozót, különös tekintettel dr. Zentay Ferencné dr. Soós Klára főorvos asszonyt, közelgő nyugállományba vonulása alkalmából. A főorvos immár 59 éve dolgozik szakmájában fáradtságot nem ismerve.

A város első embere a következőt nyilatkozta említett posztjában:

Őszintén reméljük, hogy a 21. század követelményeinek mindenben megfelelő épületegyüttes mind az ott dolgozó orvosok, gyógyszerészek, egészségügyi dolgozók és védőnők, mind pedig a makói polgárok, az oda járó páciensek megelégedésére szolgál. Ezzel az átadóval a makói városvezetés egyik fő célkitűzése megvalósult: a városunk működtetésében lévő összes házi- és gyermekorvosi rendelő megújult.

Emellett természetesen kifejezte háláját is, és néhány fényképet is közzétett. Az egyiket nyitófotóként mi is közöljük.

Farkas Cs. Tekla

Hazai Tükör | PannonHírnök


Hasonló cikkek