Makó: már bejárható az Igazgyöngyök Útja

Augusztus 17-én hivatalosan is átadták az Igazgyöngyök útját, a településen belüli túraútvonalat, mely több mint tíz különleges helyszínt érint

A beruházásra még 2016-ban nyújtott be pályázatot az önkormányzat, melyet sikeresen bíráltak el, így összesen 220 millió forintot nyertek a projektre. Melyből igazi kulturális, művészeti és történelmi útvonalat alkottak, Makó leglátványosabb helyei köré. A kivitelezést a Maros Projekt Kft. végezte el.

Nem csak a turistáknak, hanem a lakosoknak is érdekességekkel szolgálnak, hiszen minden állomáson információs táblákat találni, arról, amit éppen bemutatnak a helyszínen. Az úton többek között vizes megállót, szentek labirintusát és családi játszóparkot is fel lehet fedezni. Utóbbiról lapunk is beszámolt korábban. Nem csak a gyerekek kapcsolódhatnak ki itt, hanem szülők és baráti társaságok is.

Farkas Éva Erzsébet az átadón tartott avatóbeszédében elmondta, hogy akik végigmennek a túraútvonalon, a nagy, történelmi egyházak templomait is láthatják, de az egyes állomásokon interaktív információs táblák is segítik az élmények felfedezését, összesen 13 helyszínen.

A delmagyar.hu értesülése szerint a Korona Szálló a legkedveltebb és leglátványosabb elem, hiszen itt a rengeteg hasznos információ mellett egy kulturális szalont is megtekinthetnek a látogatók. A szalon falait Sonkodi Rita festőművész Mária-festményei díszítik.

A turisztikai fejlesztésre irányuló Igazgyöngyök Útjától sokan azt várják, hogy még kedveltebb város lesz Makó és értékei immár köztudottá, elmélyíthetővé válnak.

Farkas Cs. Tekla

Nyitókép: Farkas Éva Erzsébet közösségi oldala


Hasonló cikkek