„Matovičnál nagyobb gyilkosa a politikai és emberi kultúrának még nem volt“

Matovič eltávolítására szólítja fel a parlamenten kívüli Hlas-SD Eduard Heger miniszterelnököt (mindketten OĽaNO). Azonnali hatállyal kérik, hogy távolítsa el pozíciójából a pénzügyminisztert. Erről a Hlas-SD szóvivője, Patrícia Medveď Macíková tájékoztatott. A miniszterelnök státuszára úgy reagált, hogy a változás kulcsa nem az asztalra ütés, hanem a tisztelet és az elszántság.

Matúš Šutaj Eštok, független parlamenti képviselő szerint a Szlovákia függetlensége óta „Matovičnál nagyobb gyilkosa a politikai és emberi kultúrának“ még nem volt. Az ő számára a tiszteletet a nemzet feldarabolása, megtévesztése, megcsalása, a véleménye ellenzőinek gyalázása és saját választás előtti ígéreteinek lenézése – jelentette ki. „Ezért kérem, Heger úr, építse fel a tisztelet kultúráját, és szabadítson meg bennünket a szlovák politika legnagyobb gonoszságától, amely az Igor Matovič nevet viseli” – mondta Šutaj Eštok.

A párt meg van győződve arról, hogy Matovičnak nincs keresnivalója az egyik legfontosabb alkotmányos funkcióban. Matovič esetében ugyanarra a következtetésre kellene jutnia a koalíciónak, mint egy évvel ezelőtt, amikor megértette, hogy Matovič nem lehet miniszterelnök – értékelte Šutaj Eštok. „Itt az ideje, hogy felismerjék, az államkincstárat nem őrizheti egy őrült, akinek nincs felelősségérzete“ – húzta alá.

Forrás: parameter.sk

Fotó: TASR

Kövessen minket: Facebook


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek