Megyeszerte is gyűjtenek a menekülteknek

Csongrád – Csanád megyében is gyűjtés indult az orosz – ukrán háború menekültjeinek, akik folyamatosan érkeznek hazánkba

A civil szervezetek mellett az önkormányzatok is sorra állnak ki az Ukrajnából érkező, a háború elől menekülő emberek mellett. Az adományokat pedig igyekeznek a leggyorsabban eljuttatni a határ menti településekre is, ahol segítséggel várják az érkezőket.

Az országos szintű összefogás is óriási, mert most minden segítség számít. Csongrád – Csanádban minden járásban van legalább egy település, ahová adományokat lehet vinni. Ez nemcsak a szolidaritás, hanem a könnyebb kivitelezés érdekében is fontos. Az adományozó helyeken főleg tartós élelmiszereket, tisztálkodási szereket, takarókat, pelenkákat, tápszereket és betéteket várnak, mert most ezek a legszükségesebbek.

Mórahalmon, Makón, Szegeden, Hódmezővásárhelyen, Szentesen és más településeken is várják a segíteni akarók adományait. Hódmezővásárhelyről például pénteken indítják az első szállítmányt Ukrajnába,a Máramarosszigettel szemben, a Tisza jobb partján fekvő Aknaszlatinába, ami Vásárhely testvérvárosa.

Farkas Cs. Tekla


Hasonló cikkek