Neill Blomkamp egy horrorfilmmel tér vissza

Neill Blomkamp közel hat éves kihagyás után tér vissza a mozifilmek világához, ráadásul egy horrorral, melyhez egy rövid előzetes is érkezett.

Habár új filmjének címe – Demonic − megegyezik egy 2015-ös, ugyancsak a horror műfajában készült alkotással, mégis egy egyedi történetről beszélhetünk, ahol egy fiatal lány démoni erőket szabadít föl, miközben feltárja édesanyjával elhidegült kapcsolatát. Maga a rendező afféle science fiction és horror keverékeként jellemezte a filmet egy interjúban.

 

Blomkamp 2009-ben mutatkozott be szinte első filmjével, a District 9-nal, amely anyagi siker lett, és a kritikusok is nagyon szerették. Később sem az Elysium – Zárt világ (2013), sem pedig a Chappie (2015) nem volt képes megismételni a District 9 eredményeit, a rendező pedig rövidfilmek gyártásába kezdett a Youtube-on, melyek a följebb említett két zsánert (horror és sci-fi) keverik, és nem mellesleg igen élvezetes alkotások.

Azóta a Demonic lesz az első nagyjátékfilmje, melynek augusztus 21-re tűzték ki a premierjét, bár azt még nem tudni, hazánkban is bemutatják-e.

Forrás: screenrant.com

Kultúra | Pannon Hírnök 

Kövessen minket: Facebook


Fritsi Péter

Gyerekkorom óta szoros kapcsolat fűz a könyvekhez, olvasáshoz. Legfőbb életterem a könyvtár. Könyvtárosi munkám mellett újságírással foglalkozom.

Hasonló cikkek