Ökoparkkal gazdagodik Sándorfalva

Az önkormányzat azt reméli, hogy a park jót tesz majd a turizmusnak és a környezetnek is. Várják a vándormadarakat és a látogatókat

Korábban mi is beszámoltunk arról, hogy jelentős turisztikai fejlesztések kivételezése folyik a településen. A Nádas–tó fejlesztésének összértéke 335 ezer euró. Melynek része a Nádas-tó Szabadidőközpont és az ökopark is.

Bár a terület nagy részén még a nád az úr, hamarosan új lakók érkeznek. S, ahogy a szabadidőközpont megnyitja a kapuit, látogatható lesz a terület és a pihenőhelyek is, várhatóan június 25-től.

De kik lesznek az új lakók?

Azok az állatok, amiket a környéken szinte szokássá vált betelepíteni, ha ehhez hasonló területeket akartak rendbe hozni. A közkedvelt természeti látványosságnak örvendő vízi bivalyok, amik majd rendbe hozzák és gondozzák a nádast. Ennek köszönhetően pedig ismét teret hódíthat a víz és a madarak is visszatérhetnek.

Az állatokat egy korszerűen megépített kilátóról meg is lehet majd figyelni. Emellett pedig kellemes kirándulást, sétákat is tehetnek a látogatók.

Pataki Zsuzsanna polgármester a delmagyar.hu – nak azt nyilatkozta, hogy a pályázat várost érintő része a Natura 2000-es terület rehabilitációjáról és annak turisztikai hasznosításáról szól. Többek között a bányató mellett munkálkodnak. Egy sétányt építettek a nádasban, hogy az ottani élővilágot meg lehessen figyelni. A mintegy egy kilométer hosszú pallósor mellett, amely a víz fölött halad, három pihenőt is kialakítottak

Ennek köszönhetően tehát pihenésre és fotózásra is alkalmas turista – és természetparadicsomot hoznak létre.

Farkas Cs. Tekla

Kiemelt képünk illusztráció!

Hazai Tükör | Pannon Hírnök

Facebook


Hasonló cikkek