Pellegrini üdvözölné, ha Glváč lemondana

Peter Pellegrini kormányfő és a Smer-SD alelnöke újságírói kérdésekre reagálva kijelentette: üdvözölné, ha Martin Glváč (Smer-SD), a parlament alelnöke lemondana.

Kedd délutánra hívták össze a Glváč leváltását célzó rendkívüli ülést, melyet végül elhalasztott. Az ellenzék a Kuciak-gyilkosság megrendelésével vádolt vállalkozóval, Marian Kočnerrel folytatott kommunikációja miatt indítványozta a smeres politikus leváltását.

Glváč megerősítette, hogy kommunikált a vállalkozóval. „Természetesen igen, de nem úgy, ahogy azokból az üzenetekből következik. Sokat elferdítettek, kiragadtak, sok hiányzik.” – mutatott rá a parlament alelnöke. A közzétett kommunikációból állítólag kiderül, hogy Glváčnak több ügyről is tudomása volt, például arról is, hogy Marian Kočner a saját emberét jelölte a Szlovák Információs Szolgálat (SIS) igazgatóhelyettesi posztjára.

Glváč elutasította a vádakat, és elismételte, hogy Marian Kočnerral 2012 óta nem találkozott. A Smer politikusa cáfolta a Denník N napilapban megjelent információkat is, miszerint Marian Kočner vállalkozóval valamilyen üzletről tárgyalt volna.

Pellegrini úgy véli, Glváč a távozásával hozzásegíthetné a Smer-SD pártot a jó hírneve megőrzéséhez, illetve ahhoz, hogy a választásokon a lehető legjobb eredményt érje el. “Ha valaki ártatlannak érzi magát, joga van küzdeni. Ám ha tudja, hogy hibát követett el, talán jobb rövid úton távozni, én ezt tenném.” – fűzte hozzá. „Mindenkinek tudnia kellene, hogy kivel miről írt, beszélt vagy tárgyalt anélkül is, hogy ezt valaki közzéteszi, vagy a bíróság jóváhagyja, és ennek alapján kellene döntést hoznia, nem annak alapján, hogy a kommunikáció mely része került nyilvánosságra.” – hangsúlyozta Pellegrini.

Forrás: bumm.sk, tasr


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek