Rengetegen megszegték a kijárási korlátozásokat Szlovákiában

A szlovák rendőrség március 1. és 7. között összesen 8473 kihágást regisztrált a járványügyi intézkedések, illetve a kijárási korlátozások megszegését illetően.

Denisa Bárdyová rendőrségi szóvivő tájékoztatása szerint 182 esetben szegték meg az orvos által előírt karantént, 7 esetben nyitottak ki üzletek, illetve szolgáltatások a tilalom ellenére, 2834 esetben a szájmaszk viselésének elmulasztása, 5768 esetben pedig a kijárási korlátozás megszegése jelentette a kihágás tényét.

992 esetben csupán figyelmeztették az embereket, 6853 esetben pedig bírságot szabtak ki, aminek összértéke meghaladja a 316 ezer eurót. 381 ügyet továbbítottak az illetékes hatóságoknak, 247-et pedig továbbra is vizsgálnak.

A szóvivő szerint a szolgálat normál teljesítése mellett további több mint 5000 rendőrt vontak be az intenzív ellenőrzésekbe. Ennek eredménye, hogy egyetlen hét leforgása alatt megközelítőleg 80 ezer embert ellenőriztek.

A legtöbb kihágást Eperjes megyében (7516) igazolták, míg a legkevesebbet Nyitra megyében (2533).

V4 Panoráma | Pannon Hírnök

Kövessen minket: Facebook

Forrás: TASR, parameter.sk


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek