Simon még tárgyalna az MKP-val

A Magyar Fórum (MF) még tárgyalni akar az együttműködésről a Magyar Közösség Pártjával (MKP). Mindamellett el tudja képzelni az együttműködést a Progresszív Szlovákiával is, amely a napokban alapította meg magyar platformját.

Simon Zsolt, az MF elnöke biztosítani akarja a magyar kisebbség parlamenti képviseletét a jövő évi választások után is. Az MKP nyitott a tárgyalásra, de kész egyedül is indulni a választásokon.  „Örülök, hogy vannak olyan szlovák pártok, amelyek a szlovákiai magyarok problémáit legalább olyan fontosnak tekintik, mint a szlovákokét.” – jelentette ki Simon a PS magyar platformjára utalva.

Bugár Béla pártjával, a Most-Híddal nem sikerült megegyezni.

Az MKP nem zárta ki, hogy tárgyalni fog Igor Matovičcsal, az OĽaNO mozgalom vezetőjével, aki korábban együttműködésre szólította fel a kisebbségi pártokat is. Menyhárt József pártja nem zárkózik el a Magyar Fórum elől sem, az esetleges megegyezés a feltételektől függ. Az MKP legitim lépésnek nevezte a PS magyar platformjának létrehozását, és nem zárta ki a tárgyalásokat velük sem.

Abban mindegyik párt egyetért, hogy biztosítani kell a magyarok parlamenti képviseletét. Tényleges egyezség azonban eddig csak a Most-Híd és az MKDA-MKDSZ pártok között született.

Forrás: ujszo.com

Fotó: TASR-felvétel


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek