Sulík utoljára volt kormányülésen

A jövő hét elején valószínűleg Richard Sulík gazdasági miniszter lemond, s ha változás nem történik, akkor pártja, az SaS miniszterei is így tesznek majd – tájékoztatta a politikus a sajtó munkatársait szerda délután.

A liberális párt elnöke elmondta, nem igazak a vádak, hogy ellenzéki pártok képviselőit arról győzködik, indítsanak bizalmatlansági szavazást a kormány ellen.

Sulík nem érti a legnagyobb kormánypárt gazdasági politikáját sem, amely a külföldi üzletláncoknak extra profitot hoz, miközben a szlovák vállalkozók nagy része hónapok óta nem tud működni.

Jövő hétfőn (március 22.) vagy kedden (március 23.) benyújtja lemondását Zuzana Čaputová köztársasági elnöknek, hogy azt egy hét múlva szerdán elfogadhassa az államfő. Fokozatosan lemond az SaS többi minisztere is. Sulík nyilatkozataiból az derül ki, nem hisz abban, hogy Igor Matovič (OĽANO) miniszterelnök távozik. Továbbra is arról beszél, hogy hajlandó tárgyalni.

Forrás: ma7.sk

Fotó: TASR


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek