Sulík csak a járványgócokban záratná be az éttermeket

Az éttermek, mozik, színházak és edzőtermek országos bezárása gazdasági szempontból rendkívül káros, és csődbe vihet több 100, sőt akár több 1000 vállalkozót is. Ezt a szerdai kormányülés után jelentette ki Richard Sulík (SaS) gazdasági miniszter, aki szerint csak a járványgócokban kellene bezárni a felsoroltakat.

Sulík úgy véli, az egyes szolgáltató egységek bezárásáról szóló döntéseket a kormánynak is jóvá kellene hagynia a tiszti főorvoson felül.

A miniszter szerint az államnak minden vállalkozásokat korlátozó intézkedés után kártérítést kellene fizetnie, az óvintézkedéseknek pedig csak a járványgócokra kellene kiterjedniük.

Nincs egy bevált, egységes recept, minden országban eltérőek a körülmények. Mindenesetre Sulík szerint csak ott kellene bezárni a szolgáltató egységeket, ahol a legsúlyosabb a helyzet, másrészt be kéne szüntetni például az ingyenes vonatozást.

Forrás: ujszo.com


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek