Szenzációs PADLÁS előadással érkezett a Veres 1 Színház a Művészetek Házába

Állótapssal jutalmazta a Böhm György rendezésében készült produkciót a miskolci közönség december 11-én, a miskolci MüHában. A dupla teltházas előadás egyaránt elnyerte kicsik és nagyok tetszését.

 

Fényév távolság, Varázskönyv, Örökre szépek, Szilvásgombóc…és még sorolhatnánk A PADLÁS című musical népszerű slágereit. Presser Gábor, Sztevanovity Dusán és Horváth Péter fülbemászó dalokkal teli meséjét először 1988. január 27-én mutatták be a Vígszínházban, Marton László rendezésében. A darab egy fiatal kibernetikus, egy szerelmes szomszédlány és négy, a túlvilágot kereső szellem történetét eleveníti meg.

 

A padlás

 

Nagy fába vágta a fejszéjét a Veres 1 Színház, hiszen a Padlást szinte mindenki ismeri. Az 1988-as premier óta csak a Vígszínházban egymillió néző látta a darabot, de Miskolctól Debrecenen át Zalaegerszegig valamennyi magyarországi kőszínházban játszották, és külföldön is színpadra állították. Generációk nőttek fel az egyetlen éjszaka alatt játszódó, megható történetet feldolgozó zenés mesén, népszerűsége pedig az első színrevitel óta töretlen.

Böhm György rendezésében, a Veres 1 Színházban 2022. május 21-én tartották a Padlás bemutatóját. Sikerét jól mutatja, hogy a premier óta országszerte már több helyen jártak vele.

 

Böhm György a darabról

 

 – Most a Veres 1 Színházban is megelevenednek a csodák, a varázslatok és a fantasztikus mese szellemekről és földi halandókról. Az is a csodadolgokhoz tartozik, hogy remek színészek játsszák a darabot. A siker titka elsősorban a mű és játszói, valamint természetesen a velünk együtt „játszó” közönség! – avat be a rendező.

Nem tudom, hogy ma, amikorra már A padlás klasszikussá lett, lehet-e többet mondani róla, vagy szabad-e többet idézni a darabból, mint annak mára szállóigévé lett sorát: „mert kell egy hely” – mondta Böhm György a májusi premier előtt.

 

Csonka András (b-j) Zöld Csaba, Csáki Edina, Dósa Mátyás, Pál Tamás

 

Michac Gábor tervezte a díszletet és a jelmezeket, a produkció koreográfusa Bakó Gábor, zenei vezetője Nyitrai László.

Miskolcon a főbb szerepeket Dósa Mátyás (Rádiós), Csáki Edina (Süni), Zorgel Enikő (Mamóka), Zöld Csaba (Barrabás/ Révész), Krajnik-Balogh Gábor (Herceg), Molnár Gyöngyi (Kölyök), Janik László (Lámpás), Palotai Zoltán (Meglökő), Pál Tamás (Témüller), Csonka András (Detektív), Vincze Márton (Üteg), Monori Dominik (Robinson) alakította.

 

Januárban visszatér a társulat

 

Hamarosan két másik produkciót is láthat a miskolci közönség a Veres 1 Színháztól. Január 7-én érkezik a Művészetek Házába Neil Simon bohózata, a Pletykafészek Nagy Sándor rendezésében (Zorgel Enikővel, Mihályfi Balázzsal, Buch Tiborral, Nagy Sándorral a főszerepben). Január 13-án pedig Agatha Christie krimije, Az egérfogó lesz műsoron Schlanger András rendezésében, ugyanitt. A fordulatokban gazdag, bűnügyi történet főbb szerepeiben Trokán Péter, Pál Tamás és Dósa Mátyás látható majd.

 

Felvétel a Padlás előadásból alább található

 

Fotók: Veres 1 Színház

Szöveg: Vona Ildikó

 

Amennyiben tetszik a tartalmak sokszínűsége, kérjük szánjon még ránk pár percet támogassa a PannonHírnök szerkesztőinek munkáját és kövessen minket a Facebookon!

 


Vona Ildikó

Híradások, beszámolók művészeti, színházi, zenei eseményekről, valamint interjúk készítése ismert művészekkel.

Hasonló cikkek