Szlovákiában is lesz lehetőség a 3. dózis beadására

A slavkovi hármak találkozója után tartott sajtótájékoztatón Eduard Heger kormányfő közölte, kidolgozás alatt vannak a 3. számú vakcina igénylésének feltételei.

Ezt Eduard Heger kormányfő jelentette ki az Andrej Babiš cseh kormányfővel és Sebastian Kurz osztrák kancellárral folytatott tárgyalás után a csehországi lednicei kastélyban.

Heger állítása szerint Szlovákia is ugyanazt az utat választja, mint Csehország és Ausztria. Ezek az országok lehetővé teszik a harmadik dózis beadását. Kurz és Babiš egyetértett abban, hogy a harmadik dózis beadásának kérdésében nem szükséges megvárni az Európai Gyógyszerügynökség állásfoglalását, mivel megvannak a saját kutatásaik. A cseh kormányfő elmondta, hogy mindenki, aki beoltatta magát, 8 hónappal az oltás után egy SMS-üzenetet kap, amely egy újabb adag beadására szólítja fel az érintetteket. „Ugyanannak a vakcinának kellene lennie”.

Csehországgal összehasonlítva körülbelül 10 százalékkal kisebb a beoltottak aránya Szlovákiában, pedig lehetővé tették, hogy az általános orvosok is olthassanak, és hogy előzetes regisztráció nélkül, illetve a mobil oltócsoportoknál is lehessen oltást kapni.

Külhon | Pannon Hírnök

Kövessen minket: Facebook

Forrás: ma7.sk


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek