Szövetség: ez az új magyar erő!

Az MKP, a Most-Híd és az Összefogás (MKÖ)  kedd délutáni közös sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy megalakul az új közös párt, a Szövetség (Aliancia) – adta hírül a Körkép. Az új párt létrejötténél Forró Krisztián, az MKP, Sólymos László, a Most-Híd és Mózes Szabolcs, az Összefogás elnöke is jelen volt.

A keddi cikkből kiderült végre az átalakulás menete: technikailag a két régebbi párt az Összefogásba olvad bele, majd az Összefogás jogilag alakul át Szövetségé.

De mielőtt mindenre fény derült volna, a sajtóeseményen Forró Krisztián először a közelmúltról beszélt, arról a rögös útról, ami március 23-ig vezetett; arról, hogy a három párt először tavaly augusztus 20-án írt alá közös memorandumot az együttműködésből, majd az MKP először a Most-Híddal állapodott meg, később az Összefogással is folytatták a tárgyalásokat.

Elmondása szerint az MKP az új párt elnökét, a Most-Híd az Országos Tanács elnökét, az Összefogás pedig a közös párt szakmai alelnökét adja. Ezzel együtt a Szövetség az Összefogás jogi átalakításával jön majd létre – fejezte be mondandóját.

Sólymos László, a Most-Híd elnöke elmondta, hogy a magyar politikai képviselet célja egy stabil és erős párt létrehozása, amely védeni fogja a demokratikus elveket, fejlődési lehetőséget ad kis- és középvállalkozásoknak, és egyenlőséget biztosít Szlovákia minden polgárának. A Körkép szerint hangsúlyozta, hogy a Szövetség sosem fogja kockáztatni Szlovákia külpolitikai irányultságát.

Mózes Szabolcs kijelentette, hogy az új pártban mindenki megtalálhatja a helyet. Sólymoshoz hasonlóan rámutatott, hogy a jelenlegi szlovák kormány nem rendezte a kettős állampolgárság kérdését és leállította a déli régiókba szánt infrastrukturális fejlesztéseket.

Külhon | PannonHírnök

Kövessen minket: Facebook


Jerez J. Gyula

- 20 év média, kisebb szünetekkel - bel- és a világpolitika, kultúra közel és távolabb

Hasonló cikkek